Love & revenge music and cinema from the arab world

image - Love & revenge music and cinema from the arab world

Over

Filmische Midden-Oosterse trip voor fans van Omar Souleyman, Gaye Su Akyol, Acid Arab en Marshrou' Leila.

Love & Revenge (Gharam wa Intiqam) is de titel van een absolute cultklassieker uit het gouden tijdperk van de Egyptische cinema. De musical uit 1944 over liefde en wraak bevat alle elementen die nu nog steeds aanwezig zijn in de populaire Arabische cultuur: melodrama en kitsch, maar ook sterke en oprechte emoties, zinderende muziek en indrukwekkende dansstijlen.

Love & Revenge is dan ook de gedroomde naam voor een bijzonder eigentijds artiestiek en muzikaal project, waarbij fragmenten uit Arabische zwart-witfilms live worden gemonteerd bij remixen van Midden-Oosterse classics. Zo passeren verschillende hoogtepunten de revue: de grote successen van Studios Misr in Caïro, de komische musicals naar Hollywoodvoorbeeld, dansende koninginnen Samia Gamal en Tahia Carioca en zingende idolen Leila Moura, Farid El Attrache en Oum Khaltoum. Maar ook de grote muzikale successen van Kadhem Saher uit Irak, Souad Hosni uit Egypte en Sabah uit Libanon.

Rayess Bek komt uit de hiphopwereld, La Mirza is een live video performer. Beide artiesten hebben Libanese roots, maar groeiden op in Frankijk. Samen met Medhid Haddah op de elektrische oud en Julien Perraudeau op de keyboards zorgen ze voor een grensoverschrijdende muzikale dialoog en een unieke live ervaring! “Something completely different and utterly compelling”, belooft The Guardian.

Deel :

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Concerten > Pop / Rock / Pop-Rock
Nog meer evenementen Borgerhout
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe
WEDSTRIJDEN
Doe mee aan onze wedstrijden
Ontdek de wedstrijden

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 97501
Editer l'événement SEO Espace administration