image - Flying horseman

Over

Grensverleggende indierock voor fans van Nick Cave, Robert Wyatt en Talking Heads

Na het overdonderende succes van het grensverleggende Rooms / Ruins en exact tien jaar na de release van debuut Wild Eyes is Flying Horseman weer helemaal terug met een gloednieuw album: Mothership. Meer dan een jaar lang sleutelde de Antwerpse band rond frontman en muzikaal genie Bert Dockx (Ottla, Dans Dans) aan acht avontuurlijke songs. Die klinken afwisselend opzwepend en zwoel, kwaad en teder, mysterieus en speels. Het resultaat is een bondig, uitgepuurd, verrassend funky en aanstekelijk album waarmee Flying Horseman eens te meer bevestigt dat het één van de beste en meest inventieve indierockbands is die ons land ooit heeft voortgebracht.

Voor het nieuwe album werkte Flying Horseman samen met producer Jasper Maekelberg, bekend van onder meer Faces on TV en Baltahzar. Meer dan ooit boetseert hij uit de individuele sterktes van de bandleden een open, transparante, punchy sound, zonder afbreuk te doen aan de gelaagdheid en indringende sfeer die deze unieke band zo typeert. Eerste twee singles Set Reset en Where Do You Live zetten alvast de toon.  

Live speelt Flying Horseman zijn unieke troeven volop uit: de krachtige, eindeloos inventieve ritmesectie van Mattias Cré en Alfredo Bravo, de bezwerende samenzang en wonderlijke synths van de zusjes Maieu en uiteraard de bezielde stem en het meeslepende gitaarspel van de charismatische Bert Dockx. De Roma is helemaal klaar voor een adembenemende luisterervaring. Niet te missen!

Deel :

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Concerten > Pop / Rock / Pop-Rock
Nog meer evenementen Borgerhout
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 97495
Editer l'événement SEO Espace administration