Adoration

image - Adoration

Over

Paul is een 14-jarige dromer. Zijn vader is al lang geleden uit zijn leven verdwenen, zijn mama is werkvrouw in een psychiatrisch ziekenhuis. Tijdens de zomervakantie wordt een nieuwe patiënte opgenomen, Gloria, een schizofreen tienermeisje. De naïeve Paul wordt halsoverkop verliefd op haar en samen lopen ze weg van de wereld van de volwassenen…

De veertienjarigen Fantine Harduin en Thomas Gioria spelen hen als pure, bevrijde kinderen – op de korrelige pellicule doet het heerlijk seventies aan.

Credits
REGIE: FABRICE WELZ; GENRE: DRAMA; MET: THOMAS GIORIA, FANTINE HARDUIN, BENOÎT POELVOORDE, PETER VAN DEN BEGIN, CHARLOTTE VANDERMEERSCH; 2019; BELGIË, FRANKRIJK; 1U38; FRANS GESPR. NL ONDERTIT.

Prijzen 
Op Sitges – Catalonian International Film Festival vielen ze veelvuldig in de prijzen. Ze wonnen in de categorie voor Beste Fotografie, Beste Europese Speelfilm, Speciale Vermelding voor de jonge acteurs Thomas Gioria en Fantine Harduin, en de Juryprijs ging ten slotte nog naar regisseur Fabrice du Welz.

Pers
“Hulde aan de piepjonge, maar rotgetalenteerde cast: Thomas Gioria slaagt er zelfs in hallucinante omstandigheden in om de film iets gegronds te geven, en Fantine Harduin (bekend van Hanekes Happy End) voelt ronduit gevaarlijk. En dat op haar dertiende.” (DE MORGEN)

“Het is in de Ardennen dat Fabrice du Welz thuiskomt. Moge hij nooit meer vertrekken.” (DE STANDAARD)

Deel :

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Films > Projectie
Nog meer evenementen Borgerhout
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe
WEDSTRIJDEN
Doe mee aan onze wedstrijden
Ontdek de wedstrijden

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 97494
Editer l'événement SEO Espace administration