ACROSS Goffart Polomé Architectes

image - ACROSS Goffart Polomé Architectes

Over

zaal Muziekstudio
prijs € 5
De ACROSS-lezingenreeks laat jonge Belgische architecten uit beide kanten van de taalgrens aan het woord. Vier jonge Franstalige bureaus komen aan het woord in Antwerpen, en vier Nederlandstalige bureaus in Luik. Elke spreker wordt ingeleid door een senior architect uit de andere taalregio. 

Brice Polomé en Damien Goffart studeerden samen aan het ESA Saint-Luc Bruxelles. Polomé werkte na zijn studies gedurende vijf jaar bij het bureau van de Zwitserse architect Serge Grard. Goffart was bij verschillende Belgische bureaus actief vooraleer hij zelfstandig begon te werken. In 2012 bundelden de twee architecten uit Charleroi hun krachten en richtten ze samen het bureau Goffart Polomé Architectes op.

Bij de oprichting van hun bureau dienden ze een ontwerp in voor twee verschillende wedstrijden: een school in Bossière en het stadhuis van Eghezée. Met succes: ze wonnen de eerste prijs voor beide wedstrijden. Daarna volgde de ene wedstrijd na de andere waarbij hun ontwerpen haast altijd in de prijzen vielen. In 2016 vervoegde binnenhuisarchitecte Marie Maerckx het team, drie jaar later werd ze vennoot. In 2019 won Goffart Polomé Architectes de Grand Prix d’Architecture de Wallonie in de categorie ‘jonge architect’ met hun project voor het kinderdagverblijf Les Écureuils. 

Goffart Polomé Architectes is momenteel nog gevestigd in Wanfercée-Baulet, deelgemeente van Fleurus. In 2020 openen ze een bureau in Brussel. De ACROSS-lezing in deSingel is een stap om het land verder te veroveren ...


 
#across #goffart-polome #architectuurlezing

Deel :

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Vertellingen / Literatuur > Varia
Nog meer evenementen Antwerpen
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe
WEDSTRIJDEN
Doe mee aan onze wedstrijden
Ontdek de wedstrijden

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 97329
Editer l'événement SEO Espace administration