Unfolding the Archives #2 Juliaan Lampens vernissage

image - Unfolding the Archives #2 Juliaan Lampens vernissage

Over

zaal Expo
prijs gratis
Tijdens de vernissage kan u de tentoonstelling gratis bezoeken op vooropgestelde tijdstippen. Via onderstaande ticketlinks kan u uw toegangskaartjes reserveren. U ontvangt ze aansluitend in uw mailbox.

Om 20 uur vindt de opening in de Blauwe zaal plaats. Gelieve hiervoor te reserveren via deze link.

Voor de tweede editie van Unfolding the Archives put het Vlaams Architectuurinstituut uit het oeuvre van Juliaan Lampens (1926 - 2019). Aan de hand van een selectie bijzondere archiefstukken geeft de tentoonstelling een unieke inkijk in het oeuvre van de architect.

De vzw Juliaan Lampens, die het archief van Juliaan Lampens beheert, is volop bezig met inventariseren, digitaliseren en ontsluiten. Lampens’ archief bevat een grote verscheidenheid aan stukken, zoals ontwerpschetsen, compositieschetsen, onderzoekstekeningen en uitvoeringstekeningen van gerealiseerde en niet gerealiseerde projecten, naast architectuurdetails op ware grootte. Deze werkdocumenten tonen het belang dat Lampens hechtte aan het ambacht van het tekenen en het materialiseren. In zijn lange carrière als leermeester en docent aan Sint-Lucas Gent inspireerde hij verschillende generaties architecten. Voor deze tentoonstelling nodigden we enkele van zijn leerlingen uit om een selectie te maken uit zijn nalatenschap.

Samen met de tentoonstelling presenteert het Vlaams Architectuurinstituut de heruitgave van de catalogus ‘Juliaan Lampens. 1950-1991’ die tot stand kwam bij de overzichtstentoonstelling van de architect in deSingel in 1991.

Deel :

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Tentoonstellingen > Varia
Nog meer evenementen Antwerpen
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 97328
Editer l'événement SEO Espace administration