image - Jan de wilde

Over

Hèhè! Wat een Jan!
30 jaar album Hèhè • 50 jaar Joke

Jan De Wilde is een kleinkunsticoon. Hij werd het na zijn eerste tv-optreden in 1965 en hij is het ook nog in 2020.  Meer dan vijftig jaar muziekgeschiedenis in één leven. Jan is een unieke vertegenwoordiger van de eerste generatie Vlaamse kleinkunstartiesten. Moeiteloos behield hij zijn status. Dankzij liedjes die tot onze culturele ziel zijn gaan behoren: ‘Joke’, ‘Een vrolijk lentelied’, ‘Walter’, ‘Hèhè’, ‘Eerste sneeuw’, ‘Fanfare van honger en dorst’ … 

De jaren lijken geen vat te hebben op Zijne Aaigemse Hoogheid. De voorbije vijf seizoenen speelde hij zo’n 125 concerten, gebundeld in de succestours ‘Dag meneer De Wilde’ (2015-2018), in ’75 jaar Jan De Wilde’ (2018-2020) en in diverse zomerconcerten met o.m. 2 x de Boterhammen, 2 x Gentse Feesten en 2 x Dranouter.  Onder de titel ‘Dag meneer De Wilde’ verschenen ook een box met 3 cd’s en een biografie! De 75ste verjaardag van onze bard – op 1 januari 2019 - werd passend gevierd op Canvas met een warme TV-documentaire. En eind 2019 creëerde de release van de vinyl-single ‘Eerste Sneeuw’ een ware hype.

“Was ik geen zanger geworden, dan was ik al lang dood”

Jan De Wilde trekt de lijn immer door. Het lijkt bezig aan een never ending tour, Bob Dylan achterna. Alleen heeft Jan de concerten niet nodig om zijn alimentatie-schulden te betalen. Maar hij speelt … omdat het plezant is. Spelen is zijn lange leven. Dankbaar voor wat hij het beste kan, het liefste doet en de kansen die hij krijgt om volop zijn Zevende Jeugd te beleven.

Ook in 2020-2021 staat hij ‘ongegeneerd’ op het podium. Witgallig zilvergrijs. Onnavolgbaar grappig maar bovenal muzikaal ijzersterk. Met het beste uit wat hij ooit op plaat zette én met pareltjes uit zijn eerste jaren. Een aha-beleving voor diepgewortelde fans, een ontdekking voor prille twintigers en dertigers die Jan nu pas leren kennen. Voor ‘Hèhè! Wat een Jan! pakt de meester groots uit. Dertig jaar na zijn meest succesvolle album ‘Hèhè’ en vijftig jaar na zijn cultsingle ‘Joke’ blijft Jan volle zalen trekken. En met veel plezier spelen. Hij doet het samen met zijn ‘Vrienden’ én met het fameuze blazerskwartet ‘De Wilde Blowers’. Een bende talentvolle muzikanten met een heel grote staat van dienst. Voor een hartverwarmend concert.

Met: 

Jan De Wilde (zang/gitaar/mondharmonica)
Eddy Peremans (gitaar)
Kries Roose (toetsen)
Jo Soetaert (drums)
Mario Vermandel (bass/contrabas)
Liesbeth De Lombaert (viool)
Bart Coppé (trompet/bugel)
Wim De Pauw (trombone)
Johan Van Neste (hoorn)
Geert Vanhassel (tuba)

Deel :

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Concerten > Nederlandstalige muziek

Andere evenementen Oostende

Nog meer evenementen Oostende
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe
WEDSTRIJDEN
Doe mee aan onze wedstrijden
Ontdek de wedstrijden

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 97271
Editer l'événement SEO Espace administration