Suzane, Alice et Moi, Silly Boy Blue - Les Nuits 2020

Concert » Franse lied

Opgelet! Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden!

Praktische informatie

 • Voorbij
 • Over Suzane, Alice et Moi, Silly Boy Blue - Les Nuits 2020

  SUZANE :
  Océane Colom zou danseres worden, ze ging er zelfs voor naar het conservatorium. Toch besliste haar levensweg daar ineens anders over: door haar job als serveerster en haar ontdekking van het nachtleven, veranderde ze van koers. Als muzikante laat de Française zich inspireren door alles wat beats heeft. De muziek van Stromae bijvoorbeeld. Toch blijft de dans ook centraal staan in het werk van de 28-jarige Avignonnaise. Ze danst doorheen haar nummers, het liefst van al nog gedestructuurd ook. Het slaat aan: ze was in Frankrijk de meest geboekte artiest van de voorbije festivalzomer.
  En tijdens Les Nuits komt ze ook aan België tonen wat ze allemaal in haar mars heeft.

  ALICE ET MOI :
  Laat je niet in de luren leggen: de 'moi' in Alice et Moi is geen tweede persoon. Achter het pseudoniem schuilt de jonge française Alice Vanor, een electro-popartieste die op de rand van de doorbraak staat. Met nummers als 'Filme-moi' en 'J'veux sortir avec un rappeur' begeeft de zangeres zich op een ultrazoet terrein dat een zekere sensualiteit niet verbergt. Bovenal barst haar oeuvre tot op heden van de hitjes, met frisse producties, een lichte retro sound en eclectische invloeden.
  Te ontdekken op Les Nuits!

  SILLY BOY BLUE :
  Achter Silly Boy Blue schuilt Ana Benabdelkarim, een artiest uit Nantes die zichzelf gevestigd heeft in Parijs. Op haar debuut-ep 'But you will' toont de Française zich meester van de melancholie met prachtige liedjes als 'The fight' en 'Cecilia', die eerder bij de Angelsaksische dan bij de hexagonale cultuur aansluiten. Inspiratie vindt Ana dan ook bij artiesten als pre-Ziggy Stardust David Bowie, glam rock in het algemeen en new wave uit de jaren tachtig. Dat vertaalt zich in nummers met een straffe melancholie, de nodige dramatiek, een soort robotische Lana Del Rey-sound waarvan je niet wist dat je 'm nodig zou hebben. Silly Boy Blue was een van de uitblinkers op het invloedrijke showcasefestival Printemps De Bourges en dankt daaraan haar wel verdiend plekje in de affiche van Les Nuits 2020.

  Parent Events

  Autres Lieux/Dates

  Opmerkingen

  Klik om te evalueren
  Nog 0 tekens vóór verzending
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen
  Meer commentaren weergeven

  Andere evenementen : Le Botanique

  Andere evenementen : Concert

  Andere evenementen : Sint-Joost-ten-Node

  Aanbevelingen