Sophia, Trixie Whitley (solo), Roscoe, report

image - Sophia, Trixie Whitley (solo), Roscoe, report

Over

Robin Proper-Sheppard stelt nieuwe plaat voor!

SOPHIA :
Sophia is het project van de in België graag geziene gitarist en singer-songwriter Robin Proper-Sheppard. Initieel stond hij op de rand van doorbraak met zijn groep God Machine, maar een breintumor bij een van de bandleden bleek daar een stokje voor te steken. Solo maakt Robin de allermooiste muziek met invloeden uit genres als folk, alt-pop en electro-rock. Platen als de klassieker ‘The infinite circle’ tonen een muzikant die als geen ander zichzelf bloot durft geven en daarmee zijn publiek keer op keer weer weet te ontroeren. In 2020 brengt de eigenzinnige artiest een nieuwe plaat, 'Holding on / letting go' uit, je kan er van op aan dat het weer een schot in de roos wordt met een sombere sound die al eens erg hevig durft gaan. Absolute première in de Botanique met de Sophia 2.0-liveband.

TRIXIE WHITLEY :
De Belgisch-Amerikaanse Trixie Whitley hoeft geen introductie meer. Met haar eerste album 'Fourth corner' bevestigde ze al het goede dat al langer over haar gezegd werd aan de hand van een unieke sound tussen jazz, soul, blues, rock en pop. Daarna bouwde ze een carrière uit die haar een belachelijk groot aanzien gaf binnen de belpop. Op Trixie's meest recente langsepeler 'Lacuna', opgenomen in Brooklyn met Little Shalimar (Run The Jewels), grossierde ze in gedurfde electro met hypnotiserende ritmes en zinderende zangpartijen. Na een intieme show op Les Nuits Botanique 2018 keert Whitley nu terug naar ons festival voor een concert in onze Chapiteau met Sophia.

ROSCOE :
De vijf Luikenaars van Roscoe lieten het vorig decennium een stevige stempel op de Belgische scene met hun ingetogen, stemmige indie. De bands eerste twee albums werden beide gekroond met de prijs van album van het jaar op de Octaves de la Musique. Roscoe heeft een sterke eigen identiteit met songs vol rijkdom, een lichte toets en een zeker contrast tussen spanning en ontspanning. Na een straffe show op de Francofolies in Spa keert de band voor echt terug in het kader van Les Nuits 2020, alvorens meer nieuw materiaal verschijnt.

Deel :

Fotogalerij (2)

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Concerten > Pop / Rock / Pop-Rock
Nog meer evenementen Région de Bruxelles-Capitale - Brussels Hoofdstedelijk Gewest
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe
WEDSTRIJDEN
Doe mee aan onze wedstrijden
Ontdek de wedstrijden

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 85434
Editer l'événement SEO Espace administration