Concours virtuel d'Images numériques pour jeunes

Tentoonstelling » Biennale / Triennale

Opgelet! Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden!

Over Concours virtuel d'Images numériques pour jeunes

Virtuele digitale beeldwedstrijd voor jongeren
"LES MURS"- Speciale "Confinement" editie - internationale editie!
maak 1 afbeelding op het thema voor 1 juni !

"THE WALLS" - Een hoge en stevige muur reduceert mannen tot impotentie.
Speciale "Confinement" editie van de Digitale BeeldWedstrijd voor jongeren (2 categorieën: 15-18 en 19-25 jaar)?

Beste jonge vrienden van het Centre de la Gravure et de l'univers, de huidige omstandigheden geven u de mogelijkheid om regelmatig op uw computer te zitten.?

Niet bewegen!

1e prijs: je foto als ansichtkaart!

Het Centre de la Gravure, dat uiteraard gesloten is, biedt u zijn tweejaarlijkse wedstrijd aan, maar op een iets andere manier dan gebruikelijk: het is virtueel, van de creatie tot de tentoonstelling, inclusief de selectie!?Gezien de situatie en de zeer hypothetische data van deconfiniëring, hebben we besloten om de termijnen voor registratie en indiening van beelden op Wetransfer

Règlement te verlengen:
?? Inschrijving voor 24 mei
? Het versturen van uw beeld voor 1 juni op WETRANSFER naar: bdbd@centredelagravure. be
* Verzending van ENKELE afbeelding
* Landschap of portret & formaat van de afbeelding: uw keuze
* Opnameformaat, dpi...: in JPG - maximaal 1 of 2 Mb
* Een tekst bij de afbeelding is welkom

VOOR HERINNERING: "creatie van een digitale afbeelding" betekent elke creatie die rechtstreeks door een digitaal proces wordt gemaakt OF met behulp van een of meer processen zoals tekening, foto, tekst, grafiek of andere, herwerkt door het gebruik van software. (NB: Een gescande tekening is geen digitale creatie).??

PRIZES voor de 2 categorieën - 15-18 jaar oud - 19-20 jaar oud
* 1e PRIZE: De eerste winnaar in elke categorie zal zijn of haar foto laten publiceren op een postkaart die gratis wordt verspreid in het Centre de la Gravure zodra deze weer open gaat
* 2e PRIZE: De tweede winnaar in elke categorie zal profiteren van een opleiding naar keuze in het prachtige atelier van het Centre de la Gravure en gratis toegang tot de tentoonstellingen gedurende een jaar.?
* 3e PRIZE: De derde prijswinnaar in elke categorie heeft een jaar lang gratis toegang tot de tentoonstellingen van het museum.?

De prijzen zullen worden bekendgemaakt tijdens de vernissage die wordt georganiseerd ter gelegenheid van de heropening van onze tentoonstellingen Jean Dubuffet, le Preneur d'empreintes en Tralala l'Art, jouons dans les collections

LES MURS.?
In de wereld vermenigvuldigen de muren zich.? De Berlijnse Muur zou de laatste zijn, maar dertig jaar na de val ervan zijn er tussen de 60 en 75 muren in de wereld, die al gebouwd of in aanbouw zijn, zelfs in Europa, als antwoord op de globalisering: terrorisme, armoede, immigratie en andere politieke of economische invallen zijn de drijfveren van de muur.??Afgezien van het politieke en demagogische gebruik en de winst die ervan kan worden gemaakt, en de voordelen die bepaalde economische sectoren ervan ondervinden, is de doeltreffendheid van de muren meer dan twijfelachtig. Om Barack Obama's voormalige adviseur, Janet Napolitano, te citeren: "Je kunt een 15 meter hoge muur bouwen als je wilt, er is altijd wel iemand die een 16 meter hoge ladder kan vinden!?Meer fundamenteel is het de ethische en democratische vragen en kwesties die deze gebouwen, die symptomatisch zijn voor op identiteit gebaseerde, economische of politieke retraites, oproepen en in vraag stellen).?Een muur onderdrukt, scheidt, compartimenteert, verzet zich tegen, in een tijd waarin de paradigmaverschuivingen die de verschillende crises die de mensheid doormaakt (ecologisch, energie, klimaat, ideologisch, politiek, migratie) ons juist moeten aanzetten tot decompartimentering, tot het samenkomen, tot het bundelen van onze energieën, inspanningen en middelen.?In de mogelijkheid om zich voor te stellen om samen een gemeenschappelijke toekomst op te bouwen, lijden jongeren meer dan enig ander deel van de bevolking onder deze muren, zelfs als het ongemak dat ze uiten of provoceren ons allemaal treft.?Maar het houdt hier niet op:?Voor de gezondheidscrisis die we momenteel meemaken en de opsluiting waarin een derde van de mensheid zich nu bevindt, nodigt ook de meesten van ons uit om zich bewust te worden van deze muren.?Deze uitzonderlijke omstandigheden nodigen ons ook uit om na te denken over deze psychologische en mentale muren die op ons wachten, muren waarachter de virtuele en mediale realiteit ons ook kan opsluiten, op een nog verderfelijker manier.??

DOCUMENTATIE :
? de gast van Matin 1ère de François Heureux - 8/11/19 : Alexandra NOVOSSELOFF
? een kaart van de muren van de wereld op Ouest-France
? Waarom de Trompmuur waarschijnlijk niet het licht zal zien - op Youtube, een video van de Wereld van 18/01/2019
? De geschiedenis van de Berlijnse Muur, van de bouw tot de val tot uw computers, maak 1 digitaal beeld over dit thema en stel het ons voor 1 juni voor !?

Contact: Bénédicte du Bois - bdbd@centredelagravure.be

REMINDER: "creatie van een digitaal beeld" betekent elke creatie die rechtstreeks wordt gemaakt door een proces dat geen digitaal beeld is.

Gerelateerde thema's

Opmerkingen

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór verzending
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen
Meer commentaren weergeven

GRATIS tentoonstellingen

Andere evenementen : La Louvière

Aanbevelingen