Morgen was het beter. 7 aspecten van het Belgisch erfgoed

image - Morgen was het beter. 7 aspecten van het Belgisch erfgoed

Over

Ontdek een nieuw soort beleving: het BELvue museum door de ogen van een dertigtal burger-curatoren van verschillende leeftijd en achtergrond, zonder professionele museumervaring ! De tentoonstelling 'Morgen was het beter' is het resultaat van een co-creatieproject en biedt een nieuwe kijk op het Belgisch erfgoed van gisteren, vandaag en morgen.

Wat laten we achter voor de volgende generaties? Een patrimonium is meer dan een historisch gebouw of culinaire traditie. Ontdek in iedere museumzaal een ander aspect van het Belgisch erfgoed en stel je vragen bij de evolutie ervan doorheen ruimte en tijd. Ziet u de toekomst eerder als een continue vooruitgang of als een eeuwig heruitvinden van het verleden? De expo neemt je mee op een ontdekkingstocht langs mogelijke antwoorden alsook naar het geld en de religies van de toekomst, naar stoelen die een verbinding vormen tussen het heden en het verleden, en naar objecten en video’s van hedendaagse kunstenaars Hans Op de Beeck, Panamarenko, Jacques Lizène, Walter Leblanc en Luc Deleu.

Tot stand gekomen in het kader van het project Publiek Aan Zet, een participatief project dat de rollen tussen 'museum' en 'publiek' wil omdraaien
In samenwerking met Cera, Mooss vzw, Arts&Publics en het BELvue museum
Met de steun van de Vlaamse overheid en van de Fédération Wallonie-Bruxelles in het kader van de culturele samenwerking tussen deze twee gemeenschappen..

Deel :

Fotogalerij (3)

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Tentoonstellingen > Virtueel / Visueel / Audio Interactive
Nog meer evenementen Région de Bruxelles-Capitale - Brussels Hoofdstedelijk Gewest
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 95961
Editer l'événement SEO Espace administration