Tumbleweeded - Johan Poezevara

image - Tumbleweeded - Johan Poezevara

Over

Zoals tumbleweed, de in elk degelijk westernduel opduikende zwerfstruiken, zijn zaden door de wind laat verspreiden en ontkiemen in elke vruchtbare bodem, is de wervelende populaire Amerikaanse cultuur, in se, uiterst exporteerbaar.

Doel van het project was het documenteren van de manie van de Amerikaanse beeldtaal om ongemerkt op te duiken in het Europese culturele landschap. Uiteindelijk raakte de hele onderneming verstrikt in zijn eigen spel. De beelden uit deze reeks, het ene nog meer doordrongen van anekdotiek dan het andere, krijgen een documentair karakter als ze betrekking hebben op het droombeeld van anderen, en zijn helemaal in scène gezet wanneer het over de eigen hersenschimmen gaat. De enige indicaties van het bedrog zijn te vinden in sommige van de gefotografeerde symbolen (geïmporteerd uit de Verenigde Staten) in hun sketchversie, vooraleer ze ingrijpen in de beelden.
Sommigen zullen zelfs naaste familie en vrienden herkennen, poserend in komische scènes gecreëerd door televisie, de gouden eeuw van de Amerikaanse fotografie en de reclame.

Deel :

Fotogalerij (2)

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Tentoonstellingen > Foto's
Nog meer evenementen Région de Bruxelles-Capitale - Brussels Hoofdstedelijk Gewest
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 95601
Editer l'événement SEO Espace administration