image - Op Fruitstap

Over

Om de start van haar nieuwe activiteitenseizoen te vieren, organiseert de Nationale Boomgaardenstichting vzw (NBS) een kleinschalig fruitevenement op 5 juli. Met enkele herkenbare vaste waarden van de KERS®, maar ook enkele nieuwigheden.

Zo kunt u een fruitwandeling maken tussen 13 u. en 19 u. Met de keuze tussen trajecten van 4,5 km (± 1 uur) tot 6 km (± 1,5 uur). De kaart voor deze wandeling kunt u bekomen op het NBS-secretariaat.

Aan de NBS-loods, die u passeert tijdens de wandeling, toont een mandenvlechtster u de kneepjes van het vak, maar ook aan het NBS-secretariaat zullen wij aanwezig zijn. Ons streekproductenwinkeltje staat tot uw dienst..., neem eens een kijkje bij de tentoongestelde kersen of verbruik een hapje en een drankje.

Verder bieden wij u ook enkele fietsroutes aan volgens het systeem van het fietsroutenetwerk, tussen de 30 km en 43 km. Maak zo kennis met de volledige fruitstreek. Blijft u liever in de omgeving van Vliermaal, volg dan de Pieter-Geert Buckinxroute en maak een rondrit doorheen groot Kortessem.

Voor gezinnen met jonge kinderen kunnen wij een aangepaste wandelroute van 3 km aanbieden. Vermeld dit even bij aankomst en wij bezorgen u de route.

Wij voorzien gratis parking, Kersendaelstraat 11, 3724 Vliermaal.

De wandelroutes brengen u langs de Enkelenberg- (met 300 fruitvariëteiten) en de Konijnboomgaard (met 100 fruitvariëteiten). Vervolgens kunt u genieten van het uitzicht op de velden en laagstamplantages van Schalkhoven en het Bereveld. Let tijdens de wandeling goed op uw omgeving: verspreid over het parcours zijn kersen met letters te vinden. Kom op het einde van de wandeling het gevonden woord binnenbrengen en maak kans op een streekproductenpakket. Neem zeker deel aan deze actie, want het is altijd prijs!

Na een stevige wandeling kunt u de bon onderaan onze flyer, die u ook terugvindt op onze Facebook-pagina, komen inruilen voor een gratis verfrissing.

Wij heten iedereen van harte welkom. Samen maken we er een heel leuke namiddag van. Alvast tot dan!

Deel :

Fotogalerij (1)

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Uitstappen / Ontdekkingen / Patrimonium > Wandelingen
Nog meer evenementen Limburg
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 94897
Editer l'événement SEO Espace administration