De Zomer is van Mechelen

Opgelet, dit evenement werd geannuleerd !
image - De Zomer is van Mechelen

Over

De festivalzomer zal er dit jaar volledig anders uitzien. Samen met jou zorgen wij toch voor een onvergetelijke zomer. Ontdek hier alle activiteiten die de komende maanden zullen plaatsvinden in Mechelen.

Samen vieren we veilig de zomer!

Beiaardconcerten

Geniet tot 9 september elke maandagavond van een concert op de beiaard van de Sint-Romboutstoren. Van klassieke muziek over jazz tot pop, de beiaardiers spelen voor elk wat wils.
Jammer genoeg kan er in juni nog geen luisterplaats worden voorzien. Gelukkig is de beiaard wel overal te horen in het centrum! Maak bijvoorbeeld gerust een wandeling langs de toren om de concerten te beluisteren. Liefhebbers kunnen op maandagavond ook een programmaboekje bekomen op het Cultuurplein.

Buitengewone zonsondergang

Bestijg de Sint-Romboutstoren bij valavond met een ervaren gids. Je krijgt er een adembenemende zonsondergang bovenop.
Je wordt ontvangen op een privélocatie in de schaduw van de Sint-Romboutstoren. Daarna bestijg je bij valavond onze Mechelse trots met een ervaren gids. Zo kom je alles te weten over dit UNESCO-Werelderfgoed. Boven op de toren geniet je van een Mechels aperitief, een hapje en het prachtige uitzicht. Bij mooi weer en met een portie geluk krijg je er een adembenemende zonsondergang bovenop.

Meer info vind je op www.buitengewoonmechelen.be.

Volg je liever mee vanuit je zetel? Dat kan vanaf 20.25u via de livestream!

Vakantiestraat in jouw buurt

Vraag een vakantiestraat aan en vier de zomer met je eigen buren! Het evenementenloket geeft je een budget van 500 euro voor een leuke buurtactiviteit.
Wil jij de vakantie vieren samen met je buren? Vraag een vakantiestraat aan via het evenementenloket. De vakantiestraat is een uitbreiding op de speelstraat en gaat door in juli en/of augustus 2020. De straat wordt maximaal 2 dagen na elkaar parkeer- en/of verkeersvrij gemaakt. Je kan ook een bedrag van max. 500 euro aanvragen voor het organiseren van een buurtactiviteit. Nodig een artiest uit in je straat of organiseer een workshop voor al je buren! 

Meer informatie via www.mechelen.be/evenementenloket.

Zomershoppen en koopzondagen
 

De winkels zetten hun deuren deze zomer extra open voor jou. Kom zomershoppen in Mechelen of plan een koopzondag!
Zomershoppen

Op 21 juni ging de zomer officieel van start. Een zomer die dit jaar in het teken zal staan van staycation. En dat vieren we in Mechelen met een feestelijke 4-daagse. Van 2 tot 5 juli vieren we in Mechelen de start van de zomer met Zomershoppen.

Dé gelegenheid voor bezoekers om een autoluwe Onze-Lieve-Vrouwestraat & IJzerenleen te komen ontdekken. Meer ruimte om veilig te shoppen en genieten. Neem nu al een start op de zomersolden met ons Zomershoppen. Onze handelaars staan klaar met koopjes in eigen zaak.

Geniet van een hapje of drankje op onze talrijke terrasjes en op zondag maken we het NOG leuker in Mechelen. Dan kan je genieten van een ALL DAY BRUNCH bij de deelnemende zaken

We sluiten deze feestelijke 4-daagse af op 5 juli met Shoppen op zondag van 13u en 18u.

Onze Mechelse handelaars en horeca zorgen voor een flitsende start van de zomervakantie met mini-stocksales, Shoppen op zondag, Mechelen bruncht en een hele hoop positieve vibes. Kijk voor alle informatie hier of volg mee via Facebook.
 
Koopzondagen:
 
Vanaf juni 2020 zijn de winkels elke eerste zondag van de maand geopend.
Elke eerste zondag van de maand openen de winkels in de binnenstad hun deuren van 13 tot 18u. Door deze bijkomende zondagsopeningen is er een betere spreiding van de bezoekers en staan de handelaars maximaal ter beschikking van hun klanten. 
Wanneer?
Zondag 5 juli: ontdek op zondag 5 juli de stocksales bij onze handelaars en geniet van een drankje & hapje op onze gezellige terrasjes.
Zondag 2 augustus: de zomersolden gaan van start.
Zondag 6 september
Zondag 4 oktober
Zondag 1 november
Zondag 6 december
Ook tijdens deze extra koopzondagen kan je gebruik maken van de gratis Shopping Shuttle. 

Muziek op wieltjes
 

Dit jaar brengt De Zomer is van Mechelen de muziek naar jou! De mobiele dj rijdt tijdens de zomermaanden elke vrijdag en zaterdag rond in Mechelen.
‘Muziek op wieltjes’ rijdt de komende zomermaanden langs alle wijken in Mechelen. De mobiele DJ neemt zomerse muziek mee voor alle leeftijden. DJ Caravan brengt de leukste zomerhits mee op zijn bakfiets. Elke vrijdag en zaterdag rijdt de dj door Mechelen. 

Let op: Denk steeds aan de veiligheid van jezelf en je omgeving en houd voldoende afstand van elkaar.

De dj zal zaterdag 4 juli de eerste keer door Mechelen fietsen. Hij komt naar het centrum én naar de verschillende parken. Houd onze social media in de gaten voor meer informatie over de planning!

Terrassen onder de toren
 

20 uur
20 juli is het eindelijk zover! Samen met alle Mechelaars kijken we naar de nieuwe verlichting van de Sint-Romboutstoren met het grootste terras van de zomer.
20 juli is het eindelijk zover! Alle 291 oude lampen van de Sint-Romboutstoren werden de afgelopen maand vervangen door ledverlichting. Op dinsdag 2 juni vond al een testopstelling plaats aan de noordzijde van de toren. Op maandagavond 20 juli wordt de toren op een feestelijke manier aangestoken. 

Samen met alle Mechelaars kan je op een veilige manier komen kijken naar de nieuwe verlichting van de Sint-Romboutstoren. Op 20 juni, vanaf 18:00 uur, zullen alle terrassen op o.a. de Grote Markt en Wollemarkt uitgebreid worden over de hele markt. Zo kan iedereen genieten van het prachtige uitzicht én steunen wij samen de horeca in Mechelen.

Wanneer? Maandag 20 juli 2020. Vanaf 18 uur zullen de terrassen in de binnenstad uitgebreid worden. 
Waar? Grote Markt, Wollemarkt, Cultuurplein en Ijzerenleen Mechelen

Meer informatie over het programma volgt snel! Houd de website en social media in de gaten.

Was jij erbij? Deel je foto met #onzetoren en volg alle torenverhalen via www.onzetoren.be!

Belpop Bonanza Stadswandeling
 

Ontdek de belpop geschiedenis van Mechelen via een unieke stadswandeling. Neem je smartphone mee en scan de QR-codes langs 10 verschillende locaties.
Ken jij Mechelen door en door? Of ben je een échte Belpopfan? Tijdens deze stadswandeling ontdek jij alles over het Mechelse muzikale erfgoed. De route is uitgestippeld door de vakmannen Jan Delvaux en Jimmy Dewit (DJ Bobby Ewing). Zij maken sinds 2013 theatershows en televisie over de Belgische popmuziek. 

Wat heb je nodig? Stapschoenen en een smartphone. De route loopt langs 10 locaties met een QR-code. Als je deze code scant, ontdek je een mooi verhaal over de Belpop van Mechelen. 

De wandelroute komt online vanaf 21 juli. Houd onze website en social media in de gaten om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. 

Alle informatie over Belpop Bonanza vind je via www.belpopbonanza.be.

Casco Phil - Revive!
 

m 20 uur
Het Mechelse orkest Casco Phil keert terug na een maandenlange gedwongen stilte met het allereerste concert van de zomer.
Na een maandenlange gedwongen stilte breekt het orkest Casco Phil eindelijk weer uit! Kom mee genieten van het allereerste concert van de zomer. Feest muzikaal mee op de tonen van de beroemde Strijkers Serenade van Tjaikovsky.

Dit alles wordt voorafgegaan door een werk van Mathias Coppens, een Vlaamse rijzende ster onder de componisten. Het wordt een klankenfantasie vol van levensvreugde en optimisme. De locatie is zo aangepast zodat iedereen in alle rust en veiligheid kan genieten van het concert.

Waar: RV Studio, Mechelen
Wanneer: Zaterdag en zondag 24 en 25 juli 2020 om 20 uur
Prijs: tickets zijn verkrijgbaar vanaf 35 euro.
Reserveer hier je tickets: tickets voor 24 juli en tickets voor 25 juli.

Beethoven bubbels
 

Het Festival van Vlaanderen Mechelen (Lunalia) brengt een prachtig alternatief programma over Beethoven.
Het Festival van Vlaanderen Mechelen (Lunalia) 2020 is dit jaar, zoals vele andere evenementen, geannuleerd. Het Beethovenjaar zal toch feestelijk gevierd worden met verschillende concerten op prachtige locaties. Mechelen heeft namelijk een bijzondere band met Ludwig van Beethoven. De wereldberoemde muziek vindt zijn oorsprong in onze stad.

Kom luisteren naar tijdloze muziek met kracht van de volle maan. Er zijn vier concerten in de Sint-Pieter-en-Paulkerk of de Sint-Romboutstoren.

Aan de o zo verre geliefde: Beethovens liedkunst
Tenor Reinoud van Mechelen verdiept zich in ‘An die ferne Geliebte’ van Ludwig van Beethoven, één van de beroemdste liefdescycli aller tijden.
Wanneer: Vrijdag 31 juli 2020 om 20.15 uur
Waar: Sint-Pieter-en-Paulkerk
Meer informatie en tickets vind je hier.
 
Beethoven in vuur en vlam
Een sopraan, violiste en celliste spelen voor het eerst samen met de bekende klavierspeler Arthur Schoonderwoerd. Zij vertolken o.a. enkele liederen van Beethoven.
Wanneer: zaterdag 1 augustus 2020 om 18.00 uur
Waar: Sint-Pieter-en-Paulkerk
Meer informatie en tickets vind je hier.
 
Maneschijn uit Wenen
Het werk ‘Mondscheinsonate’ van Ludwig van Beethoven lijkt wel geschreven voor de stad van de Maneblussers. Jos van Immerseel vertolkt deze compositie en andere klaviermuziek uit Beethovens eerste Weense periode.
Wanneer: zaterdag 1 augustus 2020 – 20.30 uur
Waar: Sint-Pieter-en-Paulkerk
Meer informatie en tickets vind je hier.
 
The Beethoven Physical Distance Experience
Kom Beethoven ontdekken zoals je hem nog niet kent in de kathedraal waar grootvader Van Beethoven zijn opleiding als zanger kreeg.
Wanneer: zondag 2 augustus 2020 18.00 & 20.00 uur
Waar: Sint-Romboutskathedraal
Meer informatie en tickets vind je hier.

Klassiek in den Botaniek
 

De concerten starten om 8 uur 's morgens.
Samen ontwaken op zondagochtend met een ochtendconcert van het Mechelse orkest Casco Phil in de kruidtuin.
Elke zondagochtend in augustus zal de Mechelse kruidtuin ontwaken in de mooiste ochtendklanken. Deze verrassende ochtendconcerten van het orkest Casco Phil zijn het perfecte begin van de dag.

Verwacht een gevarieerde bezetting mét verschillende solisten uit het orkest en een magische sfeer. Laat je zintuigen zachtjes ontwaken in het gezelschap van voorzichtig fluitende vogeltjes en sprankelende muziek.

Kom op zondag 2, 9, 16 en 23 augustus naar deze zondagochtendconcerten en start de dag in het goede gezelschap van Casco Phil. 

Waar: Kruidtuin, Mechelen
Wanneer: Zondag 2, 9, 16 en 23 augustus om 8 uur in de ochtend
Prijs: gratis
Reserveren is verplicht. Reserveer hier. 

Predikheerlijke zomer
 

Predikheerlijke zomer is een gezellig, intiem festival met een diverse line-up: jazz, pop, comedy en klassieke muziek staan op het programma.
De maand augustus eindigt mooi, want tijdens Predikheerlijke zomer ontdek je nieuw én oud talent.
Het festival bestaat uit een reeks van optredens (Jazz, stand-up comedy, jong talent, Vynil sunday,…). Dat alles gebeurt op een magische locatie: de binnenkoer van Het Predikheren. Hierbij wordt er rekening gehouden met de maximale capaciteit waarbij het nog steeds mogelijk is om 1,5 meter afstand te bewaren.

Predikheerlijke Zomer is een samenwerking van Predikheren, CC, Jazzzolder en Mechelen Feest.

Binnenkort wordt er meer bekend gemaakt over het programma. Houd de website en onze social media in de gaten en blijf op de hoogte van alles!

Wanneer? 21-23 augustus 2020 en 28-30 augustus 2020
Let op: er worden maximaal 75 personen toegelaten per concert.
Reserveren is verplicht. Er komt snel meer informatie over de ticketverkoop.

Klassiek aan het water
 

De wandelingen starten vanaf 18 uur
Een muzikale avondwandeling onder begeleiding van het Mechelse orkest Casco Phil. De wandeling gaat langs de Dijle en het Mechels Broek.
Tijdens de muzikale avondwandeling ‘Klassiek aan het water’ combineer je de prachtige natuuromgeving van het Mechels Broek met de bijzondere klankkleuren van het orkest Casco Phil. Loop doorheen de natuur en voel hoe muziek en beweging zich doorheen het park verspreiden als kleine regendruppels.

Er worden vijf muzikale stopplaatsen voorzien tijdens de wandeling. Alle wandelaars, jong en oud, worden muzikaal én theatraal verrast. Wie weet ontdek jij de dansers van Ballet Vlaanderen in de Mechelse natuur...

Waar: startpunt van de wandeling is aan het Alice Nahonplein in Mechelen.
Wanneer: zondag 23 augusutus 2020 vanaf 18 uur.
Prijs: gratis
Reserveren is verplicht. Reserveer hier. 

Festiviral
 

Een gratis driedaags muziekfestival dat online doorgaat begin september. Geniet van lokale artiesten waar je maar wilt.

Festiviral Mechelen is een driedraags muziekfestival dat online doorgaat. Mechelse artiesten, performers en muzikanten zullen optreden op verschillende plaatsen in Mechelen. Deze optredens kan je tijdens het driedaags festival ontdekken!

Luister én steun lokaal talent zoals Tibson, Funktastix, Pretzel & The Cookies en Radio Botanique. Houd de facebookpagina van Festiviral in de gaten om op de hoogte te blijven van al het laatste nieuws! 

Wanneer: 4, 5 en 6 september 2020
Waar: online
Prijs: gratis

Open Monumentendag
 

Tijdens de Open Monumentendag zetten monumenten in heel Vlaanderen hun deuren open. Kom ook in Mechelen eens - digitaal - binnenkijken op de tweede zondag van september!
Door de COVID-19-pandemie zal deze editie er iets anders uitzien. Dit jaar wordt er vooral uitgekeken naar inspirerende locaties die groot genoeg zijn om de nodige afstand tussen bezoekers te garanderen. Wie weet, zijn er dit jaar ook enkele buitenlocaties bij.

Meer info vind je op www.openmonumentendag.be.

Festival K
 

Tijdens FESTIVAL K verzamelen lokale en internationale creatievelingen en wetenschappers zich onder de hoge gewelven van de acht historische kerken van de Mechelse binnenstad.
Het festivalprogramma staat bol van muziek, performance en theater, voordrachten en wandelingen, tentoonstellingen en kunstprojecten.

Sommige voorstellingen zijn gratis. Voor de betalende voorstellingen zijn er tickets te koop per voorstelling. De ticketverkoop start op 10 augustus 2020. Voor sommige voorstellingen nog wat later.

De laatste tien jaar zijn vijf van de acht historische kerken in de binnenstad gerestaureerd. Met Festival K zet Stad Mechelen, samen met vele partners, deze acht parels in de kijker. Kom ze bewonderen!

Ontdek het volledige programma op www.uitinmechelen.be/festival-k.

Deel :

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Diverse Activiteiten > Buitenactiviteiten
Nog meer evenementen Mechelen
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 92788
Editer l'événement SEO Espace administration