Opgelet! Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden!

Praktische informatie

 • Gratis
 • Voorbij
 • Over Constant spons

  Sponzen of Porifera (/p??r?f?r?/ wat "poriëndrager" betekent) zijn meercellige dieren die onder water leven en zich vastzetten op de bodem. De meeste soorten leven in de zee tot op negen kilometer diepte, maar er zijn er ook die in zoet water leven. Sponzen hebben veel poriën waarmee ze het zeewater filtreren. Een constante waterstroom door hun lichaam zorgt ervoor dat voedingsdeeltjes en zuurstof worden aangevoerd en dat afvalstoffen wegvloeien.

  Digitale snapshots, audio-opnames, screen grabs, videoclips, radioprogramma’s, posters, publicaties, mindmaps: al 20 jaar spoelt er vanalles aan op de verschillende servers van Constant. De afgelopen drie jaar werkte Constant samen met Michael Murtaugh en Martino Morandi aan de ’spons’, een ecosysteem van tools om deze digitale materialen te indexeren, te linken en en om (nieuwe) verhalen over meer dan twee decennia aan activiteiten te schrijven. De resulterende playlists zijn deze zomer te zien in het Constant aquarium (ook wel: raam).

  De opening is ook een gelegenheid om een exemplaar te bemachtigen van Iteraties, de nieuwste toevoeging aan onze Boeken met een Standpunt. Ook zullen we (tijdelijk ?) afscheid nemen van onze mooie NMBSbank.

  Constant Spons maakt deel uit van Constant_V, een serie kleinschalige tentoonstellingen die een perspectief bieden op Vrije en Open Source cultuur.

  Gerelateerde thema's

  Opmerkingen

  Klik om te evalueren
  Nog 0 tekens vóór verzending
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen
  Meer commentaren weergeven

  De meest boeiende gratis tentoonstellingen

  Andere evenementen : Sint-Gillis

  Aanbevelingen