Khalid Benhaddou & Emilie Le Roi Islam en cultuureducatie in de vrije tijd In samenwerking met Publiq vzw

image - Khalid Benhaddou & Emilie Le Roi Islam en cultuureducatie in de vrije tijd In samenwerking met Publiq vzw

Over

Als begeleider van cultuureducatieve activiteiten of als publiekswerker is het soms zoeken in het omgaan met deelnemers met een andere religieuze achtergrond, omdat we er gewoon te weinig van weten.

Tijdens het roadtrip event cultuureducatie nodigt C-Mine Khalid Benhaddou, imam en deradicaliseringsexpert, en Emilie Le Roi, aanspreekpunt deradicalisering en polarisering voor het departement Onderwijs en Vorming, uit om op een aantal vragen rond Islam te antwoorden. Wat is voor moslims halal (toegestaan) en wat niet, en waarom? En hoever moet je gaan om daaraan tegemoet te komen in je activiteiten? Wat met de vraag naar hoofddoeken, halal eten, …? In hoeverre hou je rekening met de islam in de inhoud van je activiteit?

Khalid leg de focus op de religieuze en culturele achtergrond en wat de waarde is van wat (sommige) moslims vragen of hoe ze zich gedragen. Emilie brengt haar blik op de regelgeving mee. Samen komen ze tot een weloverwogen en bruikbaar advies in hun lezing. Achteraf is er ruimte voor vragen. Het boek dat beide sprekers samen schreven rond dit topic ‘Halal of niet – alle vragen omtrent Islam en onderwijs in Vlaanderen beantwoord’ focust zich vooral op de situaties in het onderwijs, maar speciaal voor het event van de roadtrip passen ze het verhaal aan met focus op kunst- en cultuureducatie in de vrije tijd.

In samenwerking met Publiq vzw.

Praktisch
Deelnameprijs: gratis mits reservatie via c-minebezoekersonthaal@genk.be / 089 65 44 90
Tickets
WO 30.09.20
20:15

Deel :

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Vertellingen / Literatuur > Varia
Nog meer evenementen Limburg
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 94188
Editer l'événement SEO Espace administration