Femke Gyselinck Moving Ballads

image - Femke Gyselinck Moving Ballads

Over

Femke Gyselinck  maakt samen met broer Lander, Hendrik Lasure en danser Camille Durif Bonis een nieuwe voorstelling. Haar andere broer Wannes zorgt voor tekst en dramaturgie.

Over de vorige voorstelling 'Flamer':


Na Flamer – haar dansant-duet met broer Lander – maakt danseres en choreo­grafe Femke Gyselinck de muzikale dansvoor­stel­ling Moving Ballads. Daarin gaat ze op zoek naar ongehoorde verhou­dingen tussen popmuziek en hedendaagse dans, lyrics en lyriek, uitbeel­ding en verbeel­ding, choreo­grafie en improvi­satie. Moving Ballads neemt het woord ‘ballad’ letter­lijk: in etymolo­gi­sche zin een gedanst lied, bewogen lyriek.

De lier wordt vervangen door een batterij synthe­si­zers, bespeeld door de vier perfor­mers: drie dansers, één pianist-componist. Die laatste, de veelzij­dige jonge jazzcat Hendrik Lasure (vorig jaar in diverse gedaantes te zien in nona), componeerde een ballad die muzikaal en tekstueel het grillige en rijke oeuvre van Joni Mitchell omspeelt. Van dat ene nummer brengen de vier perfor­mers een reeks variaties: van strikt muzikaal tot in stilte gedanst.

 

(c) Robbrecht Desmet
Tickets
ZA 10.10.20
20:15

Deel :

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Theater / Spektakels > Dans
Nog meer evenementen Limburg
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe
WEDSTRIJDEN
Doe mee aan onze wedstrijden
Ontdek de wedstrijden

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 94186
Editer l'événement SEO Espace administration