Mini d Festival: Je suis Sisyphe / Dream A Little Dream

Theater / Spektakel » Spektakel

Opgelet! Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden!

Praktische informatie

 • Voorbij
 • Over Mini d Festival: Je suis Sisyphe / Dream A Little Dream

  Creatie bewegingstheater, hedendaagse dans en live muziek

  Drie personages leiden ons binnen in een door de stomme film geïnspireerde surrealistische wereld op de grens tussen droom en werkelijkheid. Aan de hand van een bewegings- en gebarentaal bouwen ze een woordeloze dialoog op.
  In dit universum leiden voorwerpen een eigen leven, een tafel zweeft door de lucht, een berg wasgoed komt tot leven, een rondfladderende jas gaat op zoek naar zijn eigenaar, een vogelkooi wordt een lantaarn in de duisternis. Niets is wat het lijkt in deze ontmoeting tussen drie bizarre en onaangepaste personages.

  "Je suis Sisyphe" (Ik ben Sisyphus) is een denkbeeldige dialoog tussen Pina Bausch en René Magritte over de absurditeit van het leven.

  "We zijn allemaal Sisyphussen van de moderne tijd geworden, veroordeeld tot een absurd bestaan, gevuld met zonderlinge en dwaze gedragingen".

  We spelen met de schoonheid van het absurde. We gaan uit van stillevens, distilleren beelden en vinden repetitieve bewegingen die elkaar aanvullen om vervolgens de strijd met elkaar aan te binden. De keuze van de objecten is fundamenteel en betekenisvol, en wat we ermee doen krijgt een poëtisch en subliem karakter.

  Opmerkingen

  Klik om te evalueren
  Nog 0 tekens vóór verzending
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen
  Meer commentaren weergeven

  Andere evenementen : Theater / Spektakel

  Andere evenementen : Elsene

  Aanbevelingen