Kookworkshop Future proof food #4 Seizoensgebonden producten

Stage / Cursus » Varia

Praktische informatie

Over Kookworkshop Future proof food #4 Seizoensgebonden producten

Voeding produceren voor een groeiende wereldbevolking is een zware belasting voor onze aarde. Als consument kan je een impact hebben op een duurzamere toekomst door de juiste keuzes te maken. Maar zie je nog wel de bomen door het bos? In deze reeks workshops gaan we aan de slag met Future Proof Food, van bio tot lokaal, van fairtrade tot seizoensgebonden. De workshops zijn niet strikt vegetarisch, maar focussen wel op een keuken waarin groenten centraal staan. Elke workshop focust op een duurzaam aspect.

16 dec: Seizoensgebonden (deze workshop)
We eindigen onze ecotoer met seizoensgebonden producten. We maken er alvast ook een feestelijke editie van met heel wat tips voor een duurzame feesttafel! Schrijf in voor deze workshop

Tip
28 okt: Lokaal
Wat is lokaal? Van hoe ver mogen mijn ingrediënten komen en hoe worden ze vervoerd? Welke lokale producenten vind ik in mijn buurt? Schrijf in voor deze workshop

18 nov: Fair trade
We reizen verder van huis met de fairtradeproducten. Wat betekent dit label? Wat houdt dit in voor de producenten en maak ik hier als consument het verschil mee? Schrijf in voor deze workshop

2 dec: Bio
Vervolgens komt het biolabel aan bod. Is bio gezonder? Waarom zou ik kiezen voor bio? En is biolandbouw voor de hele wereld een utopie? Schrijf in voor deze workshop

Schrijf in voor de volledige reeks

Meebrengen: plankje, aardappelmesje, keukenhanddoek en eventueel een schort

Organisatie
De Werf
De Plek
Credits / Met dank aan
begeleiding: Renate Coen

Opmerkingen

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór verzending
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen
Meer commentaren weergeven

Andere evenementen : CC De Werf

Andere evenementen : Stage / Cursus

Aanbevelingen