Compagnie Cecilia Een Lola

image - Compagnie Cecilia Een Lola

Over

Over vuile macht en schone liefde, of was het omgekeerd?
Gratis inleiding door Els Van Steenberghe om 19u15
1981. Ronald Reagan en Margaret Thatcher zetten hand in hand zeil naar neoliberale wateren, de Duitse filmregisseur Rainer Werner Fassbinder releast zijn spraakmakende film ‘Lola’ én... de Vlaamse theaterregisseur Yahya Terryn (‘Locke’, ‘Qui a peur de Regina Louf’…) ziet het levenslicht. 
Bijna veertig jaar na datum waagt Yahya zich aan een stevige theaterbewerking van Fassbinders ‘Lola’ tegen het licht van een dolgedraaide wereld waarin de politieke kapiteins clowneske matrozen zijn geworden van multinationals en groot kapitaal. Nog nooit was de film zo actueel.

‘Een Lola ‘ is dan ook een voorstelling van, over en tegen verkeerde motieven, onverzadigbare hebzucht, persoonlijk geknoei en gesjoemel. Een stuk dat drijft op de macht van mannelijke macho’s als olie op water, maar dan met enkel vrouwen op scène! Zes klasbakken van actrices kronkelen zich een weg door een liederlijke arena zoals alleen Fassbinder die kon vormgeven: een ravissante cocktail van kleuren, geuren en mensen die balanceren op de grens van vuile macht en schone liefde. Of van schone macht en vuile liefde. Allemaal in de hoop toch iets op te bouwen dat in de buurt komt van geluk.

Deel :

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Theater / Spektakels > Professioneel
Nog meer evenementen Oost-Vlaanderen
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 93383
Editer l'événement SEO Espace administration