Elena Peeters Bidboek

Theater / Spektakel » Professioneel

Praktische informatie

Over Elena Peeters Bidboek

Gefascineerd door de menselijke zoektocht naar God
Wanneer beslist iemand dat een last te zwaar wordt om alleen te dragen? Wanneer raapt iemand de moed bij elkaar om in de vorm van pen en papier iets achter te laten in een boek? Hoe beantwoordt een boek aan het lijden van anderen? En wat betekent het om te geloven, in een tijd waarin individualisme hoogtij viert? In de basiliek van Tongeren, aan het gouden beeld van Onze Lieve Vrouw, ligt een blanco boek. In dat boek kunnen mensen iets schrijven; smeekbedes, uitingen van hoop, dankbetuigingen.
Iedere zondag is er in de mis een speciaal moment om te bidden voor wat er de afgelopen week in het boek is geschreven. Elena Peeters maakte er een voorstelling rond. Na haar voettocht naar Rome en haar bezoek aan Amerikaanse terdoodveroordeelden, krijgt haar fascinatie voor de menselijke zoektocht naar God een vervolg. Aan de flarden van levens, vragen en bedenkingen die ze leest in het boek, voegt ze haar eigen stem toe.

Elena Peeters is een jonge theatermaakster die in 2015 afstudeerde in de richting Woord aan het Conservatorium in Antwerpen. Voor haar ontwapenende afstudeervoorstelling ‘ELENA’ wandelde ze op haar eentje van Antwerpen naar Rome, op zoek naar verbinding en eenheid. In 2017 trok ze naar de zwaar bewaakste gevangenis in Texas waar ze drie terdoodveroordeelden ontmoette met wie ze een jaar lang correspondeerde. Het verslag van deze reis vormde de basis voor de monoloog ‘Johnyboy’ die goed was voor uitverkochte zalen.

Opmerkingen

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór verzending
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen
Meer commentaren weergeven

Andere evenementen : CC De Werf

Andere evenementen : Theater / Spektakel

Aanbevelingen