Opgelet! Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden!

Praktische informatie

 • Voorbij
 • Over Bernstein meets Broadway

  Sopraan Hanne Roos en pianist/componist Jeroen D’hoe duiken in het wonderlijke Broadway-songbook van Leonard Bernstein en laten het bruisende New York van vorige eeuw herleven!
  Naast Bernsteins geliefde songs uit onder andere West Side Story of Candide, komen ook enkele van zijn ‘klassieke’ liederen ('I Hate Music', ‘A Simple Song’ …) aan bod, maar daarnaast horen we ook een aantal songs van tijdgenoten zoals George Gershwin (‘Summertime’) en Cole Porter (‘I Hate Men’) die de jonge Bernstein inspireerden en de Broadway-musical mee vorm gaven, maar ook hedendaagse componisten die in deze stijl schrijven.
  Bernstein liet musical, opera en jazz moeiteloos versmelten tot een unieke cross-overstijl waarmee hij de Broadway-musical naar een hoger niveau tilde. En laat dát nu net de sterkte zijn van sopraan Hanne Roos, die moeiteloos schakelt tussen opera, musical, jazz, in haar stemgebruik! Schijnbaar zonder enige moeite zingt ze meer dan 90 minuten non-stop de ene na de andere song, en acteert daarbij nog heel expressief, als een vis in het water in deze productie!

  Mooie songs, bekend in de oren, heel wat emotie, afgewisseld met heel humoristische songs en een naadloze wisselwerking tussen pianist en zangeres, kortom, een avond om heerlijk achterover in uw stoel van te genieten en met een brede glimlach de zaal te verlaten!

  Na een uitverkochte première in de Stadsschouwburg in Leuven gaat dit duo op tour door Vlaanderen, dus het uitgelezen moment om ze bij u aan het werk te zien!

  “Sopraan Hanne Roos glanst in een repertoire dat haar op het lijf geschreven lijkt en pianist Jeroen D’hoe hult Roos’ stem in een walm van kleurrijke akkoorden. Doorheen elk lied toont Roos een onfeilbaar begrip van stijl en de daarbij horende expressie. Haar vertolking is erg dynamisch en presenteert de emotie van de muziek zowel in de kleur van haar stem als in de energieke schwung van haar bewegingen.” (14/03/2019 Clubkultuur)

  © Filip Meutermans

  Opmerkingen

  Klik om te evalueren
  Nog 0 tekens vóór verzending
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen
  Meer commentaren weergeven

  Andere evenementen : Cultuurcentrum De Ververij - Wolvestraat

  Andere evenementen : Concert

  Andere evenementen : Ronse

  Aanbevelingen