Hier laat ik je los Wim (rond Wim De Craene)

Concert » Pop / Rock / Pop-Rock

Praktische informatie

 • Afgelast
 • Over Hier laat ik je los Wim (rond Wim De Craene)

  Op 14 september 1990 verliest Vlaanderen met Wim De Craene één van zijn grootste en meest legendarische singer-songwriters. Bijna 30 jaar later blijkt de erkenning voor zijn oeuvre groter dan ooit. De liedjes van Wim De Craene zijn alom aanwezig op radio en televisie en blijven ontzettend populair bij het grote publiek. Toen onlangs ‘Tim’ voor de eerste keer op single verscheen noemde media het nummer ‘iconisch’. Ook klassiekers als ‘Rozane’, ‘Kristien’, ‘Mensen van 18’, ‘Rikky’ en anderen, blijven de dag van vandaag waardering vinden bij jong en oud.

  Wim De Craene was een schilder, een fotograaf, en vandaag zou hij te vinden zijn op Instagram. Alleen gebruikte Wim De Craene zijn stem en zijn gitaar en in al zijn liedjes legde hij het beeld vast van dagdagelijkse dingen. Daarom is alles in zijn werk zo herkenbaar en voelt het aan alsof zijn verhalen in je eigen buurt terug te vinden zijn. Ondertussen zijn sommige van liedjes bijna een halve eeuw oud maar ze klinken nog altijd fris.

  Vandaag, bijna 30 jaar na zijn plotse overlijden, ligt Wim De Craene nog altijd goed in het oor. Bijna iedere dag vinden we nog één of meerdere van zijn liedjes terug in de speellijst van de Vlaamse radiozenders. Bij leven misschien niet altijd populair maar nu nog altijd gewild bij een breed luisterpubliek. In 2015 werd ‘Integraal’ uitgegeven, een cd-doosje met het verzameld werk van Wim De Craene en onlangs is ‘Tim’ voor de eerste keer op vinylsingle geperst. Er komen ook heruitgaven op vinyl van zijn drie eerste albums.

  In het najaar van 2020 komt er een definitief eerbetoon aan Wim De Craene en zijn artistieke nalatenschap. Een aantal artiesten, uit verschillende richtingen van het Nederlandstalige luisterlied, slaan de handen in elkaar voor deze bijzondere tournee doorheen Vlaanderen. Daarbij zal er aandacht worden besteed aan de oorsprong, de achtergrond, van vele van zijn liedjes.

  Met Barbara Dex, Bart Herman, Esther van Hees, Bert Verbeke, Ramses De Craene
  Peter Bauwens: muzikale leiding
  Ronald Vanhuffel: drums
  Wim Bartholomeus: bas, backing vocals
  Chris Peeters: elektrische & akoestische gitaar
  Chris Dewanne: toetsen, gitaar
  Ramses De Craene: toetsen, regie

  * Update 01/09/2020: Door de coronacrisis zijn er heel wat optredens van deze tournee weggevallen. Daardoor is men vanuit de productie verplicht om de tournee te annuleren voor dit seizoen en uit te stellen naar een later tijdstip. *

  © Marc De Vilder - VRT fotoarchief

  Opmerkingen

  Klik om te evalueren
  Nog 0 tekens vóór verzending
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen
  Meer commentaren weergeven

  Andere evenementen : Cultuurcentrum De Ververij - Zuidstraat

  Andere evenementen : Concert

  Andere evenementen : Ronse

  Aanbevelingen