image - Ademrood

Over

Ademrood is een performance-installatie en tentoonstelling rond verwevenheid, de herstellende kracht van adem en de zuurstof waar ook de kunstenaar nood aan heeft. In dansvoorstellingen van telkens 40 minuten onderzoekt choreografe Pé Vermeersch het belang van de ademhaling en het verband tussen het kwetsbare van de aarde en het lichaam. Het klaaglied, als verlengstuk van de ademhaling, krijgt hier een bijzondere plaats. De performance-loops vinden plaats binnen een tentoonstelling van monumentale rode Berbertextielen en beeldend werk van hedendaagse kunstenaars. Ademrood kwam tot stand als een esthetische, helende herschikking van de paradoxale Covid-19 situatie.

Deze gedanste expo is het resultaat van een nieuwe samenwerking tussen choreografe Pé Vermeersch en kunsthistoricus Paul Vandenbroeck, makers van onder meer de unieke tentoonstelling en totaalervaring ENCOUNTERS/Ontmoetingen (2017) in het MAS, Antwerpen.

Choreografie/concept: Pé Vermeersch/Paul Vandenbroeck
Dans: Pé Vermeersch, Mira Walschot, Noelia Abenza Barceló
Deelnemende kunstenaars: Linda Vinck (mixed media), Christophe Denys (schilderkunst), Pé Vermeersch (video, installatie), Saskja Snauwaert (kantkloswerk), Peter Clasen (soundscape), Anita Evenepoel (kostuum)

Praktische informatie

Deel :

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Theater / Spektakels > Performances
Nog meer evenementen Région de Bruxelles-Capitale - Brussels Hoofdstedelijk Gewest
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe
WEDSTRIJDEN
Doe mee aan onze wedstrijden
Ontdek de wedstrijden

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 90280
Editer l'événement SEO Espace administration