Robbing Millions, Judith Kiddo, Les Nuits 2020

image - Robbing Millions, Judith Kiddo, Les Nuits 2020

Over

Koningskoppel uit de Brusselse indiescene brengt de fijnste indie pop

Robbing Millions is (almost) BACK! Nadat de Brusselse band eind 2016 hun alom geprezen titelloze debuut uitbracht, en en passant een hele rits prestigieuze podia plat speelde (Pitchfork Paris, Pukkelpop, Dour Festival, Eurosonic, Paleo Festival... ), werd het plots stil rond de avantpop band van Lucien Fraipont.Alle groepsleden gingen hun eigen weg en Fraipont trok in zijn eentje naar L.A., waar hij een gelijkgestemde ziel vond in cultfiguur Shags Chamberlain, bekend van zijn productie- en mixwerk voor Ariel Pink, Drugdealer en Mac Demarco. Het duo werkte gedurende een periode van anderhalf jaar aan het album, tijdens verschillende sessies in zowel Brussel als L.A. Tussen de Robbing Millions-bedrijven door werd Fraipont ingelijfd als side-kick bij de legendarische Brusselse avant-garde band Aksak Maboul en producete hij de eerste ep van new kid on the block Judith Kiddo, die hij ook live begeleidt.Het resultaat van de samenwerking met Chamberlain is een trip van 18 nummers, met invloeden van Braziliaanse MPB, Wally Badarou, Italiaanse progressive rock, video game muziek en Ariel Pink & R. Stevie Moore's weirdo-pop. Release in 2020 !

Judith Kiddo, een singer-songwriter geboren en getogen in Brussel, bracht vorig jaar haar eerste ep "Petit Chien" uit. Het is een plaatje vol verfrissende en geinige synth-pop en folk, gedragen door een stem die tussen kinderlijk en sensueel zwerft. In 2020 volgde ook “Hanky panky”, iets meer volwassen maar daarom absoluut niet meer beladen.
Kiddo volgde een opleiding tot actrice, maar besloot alsnog haar kinderdroom van muzikante na te gaan. Daarbij krijgt ze hulp van Robbing Millions' Lucien Fraipont, die optrad als producer voor haar eerste songs. Op het podium speelt Judith met muzikanten van Le Colisée, Aksak Maboul en Spookhuisje.

Deel :

Fotogalerij (1)

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Concerten > Pop / Rock / Pop-Rock
Nog meer evenementen Région de Bruxelles-Capitale - Brussels Hoofdstedelijk Gewest
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 90037
Editer l'événement SEO Espace administration