Sinterklaashappening

image - Sinterklaashappening

Over

Traditioneel brengt Koninklijk Poppentoneel Festival een Sinterklaasproductie: Dit jaar wordt het "Wie wordt hulp - Sint?" Een leuke origineel verhaal met Sinterklaas en Pierke in de hoofdrollen.
Na afloop van de voorstelling krijgen alle aanwezige kinderen een pakje met lekkers aangeboden. (toegangsprijs 8€/pp) .
Breng alvast je mooiste tekening of gedichtje mee!

Met Pierke van Gent bezorgt dit gezelschap zijn trouwe schare fans al meer dan 65 jaar (!) jaar poppenspelplezier van de “hoogste plank” 

Bij de start van dit 67ste speeljaar gaan de voorstellingen door in een gelegenheidslocatie omdat in het kleine huistheater niet aan de coronamaatregelen kan voldaan worden. Alles is er corona proof gemaakt om een maximum aan veiligheid te garanderen.
De nieuwe tijdelijke locatie, het Parochiecentrum op het Ledebergplein te 9050 Ledeberg, ligt op een steenworp van de vaste stek en biedt plaats aan 50 toeschouwers. De zaal is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer, fiets, of met de wagen. Nadat de zondagsmarkt er afgelopen is kan je vanaf 14u00 gemakkelijk op het grote plein parkeren, de voorstelling begint om 15u00.

Het eerste deel van het seizoen brengt het theater een gevarieerd programma. Gaande van dromerige sprookjes tot producties vol spanning en humor, al dan niet door het gezelschap zelf geschreven. Koninklijk Poppentoneel FESTIVAL tovert telkens weer een nieuw stuk uit zijn poppenzolder tevoorschijn.
Telkens trakteert Pierke van Gent en zijn vrienden u op een portie onvervalste traditie. Hun fratsen hebben de tijd getrotseerd en blijven verrassend actueel. Het maakt zowaar deel uit van ons Cultureel erfgoed!
Opvallend ook zijn de mooie decors, van het hand van Pierre De Wispelaere, stichter van het poppentheater en de mooie poppen, allemaal handgemaakt.

Het gezelschap wordt nog steeds door dezelfde familie gerund, van vader op zoon, op kleinkind, de nieuwe generatie laat een frisse wind waaien.

Verder speelt het theater om de 14 dagen, telkens op zondagnamiddag en verzorgt het ook voorstellingen op aanvraag en op verplaatsing. 

Alle info en het programma kunnen worden gedownload via de webstek www.festival-poppentoneel.be. De bezoekers kunnen er ook inschrijven op ‘Pierkes Nieuwsbrief’ om op de hoogte te blijven van alle acties.

Tot binnenkort bij Koninklijk Poppentoneel FESTIVAL

Deel :

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Diverse Activiteiten > Animatie

Andere evenementen Oost-Vlaanderen

Nog meer evenementen Oost-Vlaanderen
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe
WEDSTRIJDEN
Doe mee aan onze wedstrijden
Ontdek de wedstrijden

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 89755
Editer l'événement SEO Espace administration