Dag in dag uit. Een artistieke collectie vertelt over de crisis

Tentoonstelling » Mixed-Technische

Opgelet! Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden!

Praktische informatie

 • Voorbij
 • Over Dag in dag uit. Een artistieke collectie vertelt over de crisis

  Lente 2020. Van half maart tot begin juni blijven de deuren van het MILL in La Louvière wanhopig dicht, afgesloten van een ongekende ruimtetijd waarin de prioriteiten van de bevolking elders liggen.

  Terwijl het hele land wordt opgesloten, wil het museumteam zijn transmissiewerk voortzetten. Overbrengen ondanks de barrières van een gezondheidscrisis; verzenden naar een afwezig publiek, wegens het verbod. Om dit te doen, is er maar één optie: de kunstwerken van de gemeentelijke collectie van La Louvière twee keer per week delen dankzij internet.

  Deze selectie gebeurde niet toevallig. Daarmee wilde het museumteam werken uitpikken die het nieuws weerspiegelen door de vanzelfsprekendheid van hun thema: een gelukkige toenadering of een humoristische tegenpool. Een actualiteit die op zijn beurt verontrustend of geruststellend is, pijnlijk of gelukkig kan zijn. Dag in dag uit, terwijl de gemoedsgesteldheid evolueert volgens de dagelijkse berichten.

  De deuren van het MILL zijn weer open en vandaag komt de behoefte om de virtuele ophanging te realiseren. Achter deze tentoonstelling van een zestigtal werken schuilt geen historisch commentaar op de ontwikkeling van een collectie of ook geen filosofische bevraging van de dwalingen van een samenleving. Het doel is veel bescheidener: het gemeentelijk erfgoed dag in dag uit laten ontdekken door de draad te volgen van een nooit eerder geziene crisis die onze geest voor altijd zal kenmerken.

  Photos de Dag in dag uit. Een artistieke collectie vertelt over de crisis

  Opmerkingen

  Klik om te evalueren
  Nog 0 tekens vóór verzending
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen
  Meer commentaren weergeven

  Andere evenementen : Tentoonstelling

  Andere evenementen : La Louvière

  Aanbevelingen