image - Freiraum Festival

Over

Op 30, 31 oktober en 1 november 2020 vindt het Freiraum Festival plaats. Het festival in Brussel is geannuleerd maar er is een digitaal alternatief.
Naar aanleiding van het Duitse EU-voorzitterschap onderzoekt het Goethe-Institut, samen met betrokkenen uit cultuur, wetenschap en maatschappij, hoe het vandaag in 42 Europese steden, in coronatijden, met de vrijheid in Europa is gesteld.

Contactbeperkingen en lockdowns, gesloten grenzen en controles, tijdens de corona-epidemie van de voorbije maanden hebben ze een flinke impact gehad op het leven van de Europeanen – zowel de persoonlijke als de publieke vrijheid werd ingeperkt. Hoe belangrijk is vrijheid de dag van vandaag in Europa? Waar loopt de vrijheid gevaar en hoe kunnen we ze beschermen? Het Freiraum Festival focust vooral op open dialogen over de nieuwe, (post)pandemische werkelijkheid in Europa, over de rol van sociale bewegingen, over solidair zijn en over nieuwe formats voor kunst voor een veerkrachtige en inclusieve samenleving.

Het Freiraum Festival biedt fysieke en digitale events. Het festival in BOZAR en Beursschowburg is geannuleerd.
Op 30 oktober, 31 oktober 2020 en 1 november verzorgt het festival een online programma dat in heel Europa live wordt uitgezonden, een programma met vooraf opgenomen lezingen, live discussies en experimentele performances.
De Bulgaarse politicoloog en winnaar van de Jean-Améry Prize 2020 Ivan Krastev neemt deel aan een online debat in het kader van de reeks ‘Nieuwe Wij-verhalen’ van het Goethe-Institut Brussel in samenwerking met het ARD-Verbindingsbureau Brussel en het weekblad ‘Die Zeit’.
Eva Illouz, professor sociologie aan de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem en aan de École des Hautes Études en Sciences Sociales in Parijs, opent het online luik met een lezing over het concept ‘thuis’ (in het Frans ‘foyer’), in coronatijden zowel een schuiloord als een gevangenis.

PROGRAMMA ONLINE FESTIVAL 30.10-01.11
Live op 30-31.10 en 01.11 op www.freiraumfestival.eu

Deel :

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Feesten of Folklore-evenementen > Varia
Nog meer evenementen Région de Bruxelles-Capitale - Brussels Hoofdstedelijk Gewest
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe
WEDSTRIJDEN
Doe mee aan onze wedstrijden
Ontdek de wedstrijden

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 87863
Editer l'événement SEO Espace administration