Opgelet! Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden!

Praktische informatie

 • Voorbij
 • Over Muzikale nocturne

  Op 22 oktober opent het Stripmuseum van 18u tot 21 de deuren voor een muzikale nocturne gewijd aan Jeroen Janssen, de winnaar van de Bronzen Adhemar 2018. Jeroen Janssen is niet alleen professioneel striptekenaar, hij is ook een liefhebber-violist, die u een programma voorstelt in de sfeer van zijn twee laatste graphic novels, 'Mijn Kameraad Che Guevara' en de Schubertbiografie 'Posthumus'.

  Programma

  18u30-19u15: Rwandese liedjes door Jacques Sayiba, een Rwandese zanger-gitarist, oud-leerling en vriend van Jeroen

  19u30-20u30: Jeroen Janssen & friends. Samen met zijn muzikale vrienden dompelt hij ons onder in de wereld van zijn twee laatste boeken, met eigen interpretaties van Schubert begeleid door zang in het Farsi, en enkele typische Cubaanse liederen in de sfeer van El Comandante. Nadiya Mehdizadeh: zang / An Rosiers: piano / Karen Braet: accordeon / Jeroen Janssen: viool.

  Doorlopend: Hilde Baele signeert Mijn kameraad Ché Guevara. Jeroen Janssen vervoegt haar voor en na zijn concert en signeert ook Posthumus en ander werk uit 2020.

  Voor, tijdens en na het thematische programma is er ruim de tijd om het museum en de expo’s te bezoeken.

  Capaciteit en veiligheidsvoorschriften

  Mondmasker verplicht

  Reserveren is aangeraden, maar niet verplicht. De normale capaciteit van het museum geldt. Bezoekers blijven niet stilstaan, maar genieten van de muziek terwijl ze rondlopen

  Voor de signeersessie is reserveren niet verplicht. U schuift aan voor de auteurstafel met voldoende afstand.  Over "Mijn Kameraad Che Guevara"

  Maar liefst 12 jaar duurde de research van Jeroen Janssen, winnaar van de Bronzen Adhemar, en journaliste Hilde Baele over Mzee Jérôme Sebasoni die als jonge Inyenzi-rebel de gids van Che Guevara werd. Hun onderzoek leidde van Kayibanda en Mobutu tot Aleida Guevara en van Bujumbura en Kigali tot La Havana en Varsenaere. Ze goten hun heldensafari in een boeiend, avontuurlijk en humoristisch verhaal vol bizarre wendingen. Nooit eerder hoorden ze een Rwandees Spaans spreken. En wat deed Che Guevara eigenlijk in Congo?

  Uitgeverij Oogachtend, 2020

  Over "Posthumus"

  Een biografische fantasie over de laatste dagen van componist Franz Schubert. Posthumus is het laatste werk van de in 2013 overleden scenarist Pieter van Oudheusden (die samen met Janssen eerder o.a. Bakamé maakte).

  Uitgeverij Sherpa, 2020

  Opmerkingen

  Klik om te evalueren
  Nog 0 tekens vóór verzending
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen
  Meer commentaren weergeven

  Andere evenementen : Concert

  Andere evenementen : Brussel

  Aanbevelingen