Ars Musica 2020 - Solid·Ars

Concert » Klassiek / Modern / Barok / Chimes

Opgelet! Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden!

Over Ars Musica 2020 - Solid·Ars

In deze vreemde en moeilijke tijden voor kunstenaars wil Ars Musica solidariteit tonen met de groep die hard geraakt werd door de maandenlange stilte. Een stilte, opgelegd door gezondheidsvoorschriften, die beslist nodig waren maar die de kwetsbaarheid van de kunstenaar echter pijnlijk blootlegden, zowel wat hun legaal statuut als hun plaats in de samenleving betreft.

De tienduizenden evenementen die werden afgelast en de talrijke kunstenaars die zo van een inkomen beroofd werden, benadrukken de precaire situatie van een kwetsbare sector. Sommigen zagen in deze bijzondere periode een kans om podiumkunst te herdenken met online formats, waarvan de overleving echter afhangt van het succes op de wispelturige sociale netwerken. Laat ons niet vergeten dat de podiumkunsten niet alleen als kunstvorm onmisbaar zijn voor onze samenleving, maar dat ze boven alles ruimte creëren voor nieuwe ontmoetingen en een gedeelde beleving. Het is de magische uitstraling van een live concert dat publiek en kunstenaars verenigt in unieke en onvervangbare momenten. Zo beleeft u deze herfst bij Ars Musica onder meer de unieke boreale stemmen van Maarja Nuut en Maja Ratkje, de verrassende vocale poëzie van Anne-James Chaton, de hartverscheurende klanken van het duo NO&RD, de fascinerende litanie van "Jesus' Blood Never Failed me yet" van Gavin Bryars, de boeiende compositie van Lukas Ligeti voor de stem van Clara Inglese en de verrassende gitaartexturen van Stephen O'Malley...
Voor deze bijzondere editie heeft het Ars Musica festival zich van zijn thematische benadering losgemaakt en samen met de kunstenaars een meervoudig programma opgesteld, dat de diversiteit van de muzikale creatie weerspiegelt. ‘Delen’ wordt na deze onzekere tijden het nieuwe sleutelwoord en delen doen we ook met deze 2020 editie.

We dragen dit festival op aan Patrick Davin.

Opmerkingen

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór verzending
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen
Meer commentaren weergeven

Andere evenementen : Concert

Andere evenementen : Brussel

Aanbevelingen