Verlengd | Chaise. Stoel. Chair. Defining Design

Tentoonstelling » Design

Praktische informatie

Over Verlengd | Chaise. Stoel. Chair. Defining Design

VERLENGD TOT 19.09.2021

De stoel lijkt een essentieel onderdeel te zijn van het parcours van veel designers. Ze wordt ontworpen door te experimenteren, op vraag van anderen, door ironie of de zin om te ontwerpen.

Met de ambitie om functionaliteit, comfort en esthetiek met elkaar te verzoenen, blijft de stoel zich aanpassen aan de gewoonten van de samenleving en aan de evolutie van de verschillende manieren om te zitten. Als alledaags object, is de stoel ontworpen om in overeenstemming met onze behoeften zich aan ons lichaam aan te passen. Door de keuze van verschillende materialen en texturen krijgt het bedachte ontwerp vervolgens haar vorm als stoel, kruk of zetel maar ook complexere vormen zoals bureaustoel, schommelstoel of klapstoel.

Van Marcel Breuer's Wassily tot Konstantin Grcic’s CUP en via Joe Colombo's Tube Chair, vertaalt de stoel de materialisatie van een culturele, technische, historische en sociale bagage van de tijd waarin het zich begeeft.

Opgemaakt met stukken uit de collecties van het 'the Design Museum, London’, Design Museum Brussels en Galila's Collection (Brussel), geeft de tentoonstelling Chaise. Stoel. Chair. Defining Design een blik op het designuniversum van de afgelopen 100 jaar door middel van de stoel, een object dat steeds zoekt naar een nieuwe betekenis, vorm en gebruik.

© foto: Tai Lamos
© danser: Michelle Peters

Gerelateerde thema's

Opmerkingen

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór verzending
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen
Meer commentaren weergeven

Enkele adembenemende tentoonstellingen die je niet mag missen

Andere evenementen : Tentoonstelling

Andere evenementen : Laken

Aanbevelingen