Pierre Alechinsky: Carta canta

image - Pierre Alechinsky: Carta canta

Over

"Carta Canta", of hoe een kunstenaar die tijdens zijn creatieve ontdekkingstocht keer op keer de grafische kunst heruitvond, een lied met talrijke klankvariaties!

In het voorjaar 2021, kijken de KMSKB voorbij hun muren en nemen u mee op een reis doorheen het gebaar, met Pierre Alechinsky, een van de belangrijkste figuren op de Belgische hedendaagse kunstscène, als gids. Een seizoen vol spontaniteit, kleur en vreugde!

Als eerbetoon aan een van de grootste levende Belgische kunstenaars, toont "Carta Canta" een selectie van Alechinsky’s werken op papier uit een 270-tal werken die in het verleden aan de Koninklijke Musea werden geschonken, alsook een aantal werken uit recentere uitzonderlijke schenkingen. Meer dan 150 tekeningen, aquarellen, etsen, litho's en schilderijen nodigen u uit tot dromen en reizen. Duik mee in de oneindigheid van de verbeelding.

De tentoonstelling onthult hoe Alechinsky, met een scherp gevoel voor technisch experimenteren, zijn eigen verbeelding aftast. Zo verheft hij de handeling van het tekenen – en daarmee de tekening zelf – tot de kern van zijn rijk en veelzijdig oeuvre. Daarnaast legt de interdisciplinaire kijk van de tentoonstelling verbanden bloot tussen de kunstenaar en de verzameling van de musea, van Ensor tot Magritte.

Pierre Alechinsky – pionier van de avant-garde groep CoBrA, winnaar van de Praemium Imperiale (2018) en 93 lentes jong – doet niet enkel papier, maar het hele museum zingen.

Praktische informatie

Deel :

Fotogalerij (1)

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Tentoonstellingen > Schilderijen
Nog meer evenementen Région de Bruxelles-Capitale - Brussels Hoofdstedelijk Gewest
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe
WEDSTRIJDEN
Doe mee aan onze wedstrijden
Ontdek de wedstrijden

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 85630
Editer l'événement SEO Espace administration