Exotic or indigenous? Questioning the nature of plants

Tentoonstelling » Architectuur

Opgelet! Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden!

Praktische informatie

 • Gratis
 • Voorbij
 • Over Exotic or indigenous? Questioning the nature of plants

  Gratis Facebook-conferentie zonder voorinschrijving of Facebook account. Om de conferentie te volgen, bezoek onze Facebookpagina op D-day om 19:00 uur of klik direct op deze link: http://www.facebook.com/civabrussels/live


  Het overgrote deel van de gecultiveerde planten en sierplanten in België is het gevolg van import, die sterk groeide vanaf de 19de eeuw. Duizenden soorten en cultivars van exotische oorsprong, zoals de Japanse kerselaar, de Araucaria (Zuid-Amerika) en de Rhododendron (Azië) werden in ons land geïmporteerd omwille van hun decoratieve eigenschappen. Zo vond de Japanse duizendknoop (Azië) aan het begin van de 19de eeuw de weg naar Europa als een drachtplant met ook decoratieve, voedende en bodemverankerende eigenschappen. Ze baande zich een weg uit de tuinen en begon aan het midden van de 20ste eeuw aan een exponentiële kolonisatie. Vandaag bevatten onze parken en tuinen eigenlijk weinig inheemse planten.

  Stof voor een boeiend debat met Denis Diagre-Vanderpelen, historicus verbonden aan de Plantentuin van Meise (ULB), Etienne Branquart, hoofd van de Interdepartementale Dienst Invasieve Soorten van de Publieke Dienst Leefmilieu (Wallonië) en Serge Kempeneers, voorzitter van de Raad voor het Leefmilieu van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

  Opmerkingen

  Klik om te evalueren
  Nog 0 tekens vóór verzending
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen
  Meer commentaren weergeven

  Andere evenementen : Tentoonstelling

  Andere evenementen : Elsene

  Aanbevelingen