Exotic or indigenous? Questioning the nature of plants

image - Exotic or indigenous? Questioning the nature of plants

Over

Gratis Facebook-conferentie zonder voorinschrijving of Facebook account. Om de conferentie te volgen, bezoek onze Facebookpagina op D-day om 19:00 uur of klik direct op deze link: http://www.facebook.com/civabrussels/live


Het overgrote deel van de gecultiveerde planten en sierplanten in België is het gevolg van import, die sterk groeide vanaf de 19de eeuw. Duizenden soorten en cultivars van exotische oorsprong, zoals de Japanse kerselaar, de Araucaria (Zuid-Amerika) en de Rhododendron (Azië) werden in ons land geïmporteerd omwille van hun decoratieve eigenschappen. Zo vond de Japanse duizendknoop (Azië) aan het begin van de 19de eeuw de weg naar Europa als een drachtplant met ook decoratieve, voedende en bodemverankerende eigenschappen. Ze baande zich een weg uit de tuinen en begon aan het midden van de 20ste eeuw aan een exponentiële kolonisatie. Vandaag bevatten onze parken en tuinen eigenlijk weinig inheemse planten.

Stof voor een boeiend debat met Denis Diagre-Vanderpelen, historicus verbonden aan de Plantentuin van Meise (ULB), Etienne Branquart, hoofd van de Interdepartementale Dienst Invasieve Soorten van de Publieke Dienst Leefmilieu (Wallonië) en Serge Kempeneers, voorzitter van de Raad voor het Leefmilieu van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Deel :

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Tentoonstellingen > Architectuur
Nog meer evenementen Région de Bruxelles-Capitale - Brussels Hoofdstedelijk Gewest
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 87423
Editer l'événement SEO Espace administration