image - Antarctica

Over

Verken het ongerepte Antarctica alsof je er zelf bij bent met deze beeldenrijke en aangrijpende tentoonstelling!

Klaar om mee te gaan op een spannende expeditie in de buurt van het poolstation Dumont d’Urville in Adélieland op Antarctica? Trek dan eerst je duikersplunje aan voor een geweldige duik in het ijskoude water van de Zuidelijke Oceaan. Hoe jij je daarop moet voorbereiden, krijg je mee in een heuse kleedkamer van het poolstation vol met het nodige materiaal. Spring dan maar mee met de pinguïns en de zeehonden onder water waar je – begeleid door de duikers – de van het leven krioelende diepzee verkent. Je zal niet weten waar eerst te kijken. Eens terug boven water, begeef jij je op het gladde ijs van de uitgestrekte ijsvelden van het witte continent. Observeer mee van op de eerste rij het intrigerende leven van een kolonie keizerspinguïns die letterlijk rondom jou te zien en te horen is. Na deze expeditie zal je nog meer ontzag hebben voor deze schitterende, maar o zo broze leefwereld.

Je ervaart de rijke biodiversiteit van Antarctica dankzij de vele films in hoge resolutie op grote schermen, die je zowel visueel als auditief een wereld doen beleven die voor de meeste van ons anders ontoegankelijk is. Grote infografieken maken je wegwijs in de manier van leven van de dieren die je observeert en vertellen je hoe hun leefwereld op de grens van ijs en water in elkaar zit.

Luc Jacquet, filmmaker en Oscarwinnaar met de documentaire ‘La Marche de l’Empereur’, toont je in deze expo de grens tussen twee contrasterende werelden: een diepgevroren woestijn waar slechts enkele soorten dieren leven tegenover een onderwaterwereld vol leven met meer dan 9000 soorten vissen, weekdieren, schaaldieren, koralen … Zijn indrukwekkende en vaak unieke beelden zullen je niet alleen doen beseffen hoe mooi Antarctica is, maar ook hoe kwetsbaar!

Bezoek deze expo met je expeditieleden in de dop: aan de ingang krijg je een gratis invulboekje met quiz.

Antarctica, een tentoonstelling mee tot stand gebracht door Musée des Confluences & Wild-Touch

Deel :

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Tentoonstellingen > Foto's
Nog meer evenementen Région de Bruxelles-Capitale - Brussels Hoofdstedelijk Gewest
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 87414
Editer l'événement SEO Espace administration