Season XVI- The New Age of Humanism

image - Season XVI- The New Age of Humanism

Over

Op de eerste verdieping van de galerie 142 Franz Merjaystraat : Jörg Bräuer, Sébastien Caporusso, Manon Daviet, Anne Derasse, Jesper Eriksson, Ernst Gamperl, Garnier & Linker, Kaspar Hamacher, Amy Hilton, Katherine Huskie, Pao Hui Kao, Eva Le Roi, Silvano Magnone, Bela Silva, Lucile Soufflet, Piet Stockmans, Ann Beate Tempelhaug, Adi Toch, Fabian von Spreckelsen & Rain Wu.
In de Studiolo van de galerie 142 & 169 Franz Merjaystraat: François Azambourg, Carine Boxy, Chen & Williams, Alexandre Chary, Cheng Tsung Feng, Marle?ne Huissoud, Vincent Fournier, Sebastian Herkner, Lionel Jadot, Jin Kuramoto, Laura Laine, Valériane Lazard & Paul Brissonnet, Serge Leblon, Toma?s? Libertiny, Mathieu Peyroulet, Päivi Rintaniemi, Marcin Rusak, Kustaa Saksi en Frederik Vercruysse.
Een nieuw tijdperk van humanisme viert de 5e verjaardag van galerie Spazio Nobile en het 10-jarige bestaan van magazine TLmag – True Living of Art & Design, dat de lente- en zomereditie 2020 aan dit thema wijdde (gastredactie: Formafantasma). Deze groepstentoonstelling – die in het teken staat van authenticiteit en van zowel het menselijke als het organische – brengt meer dan 30 kunstenaars, designers en fotografen samen die al sinds haar oprichting in 2016 door de galerie worden vertegenwoordigd. Met haar prachtige marmeren schouwen en tuin die het hele jaar door groen blijft, roept Spazio Nobile de sfeer op van een huis uit 1920 in Elsene. De levensfilosofie van de galerie komt tot uiting in de vertrekken op de bel-etage (piano
nobile) en in de studiolo (kunst- en rariteitenkabinet), verdeeld over 7 kamers en de tuin. Door meubels te combineren met hoogwaardige voorwerpen van de hand van hedendaagse kunstenaars met wie de galerie actief samenwerkt, wil Spazio Nobile haar fysieke aanwezigheid in Brussel versterken. Zo wil ze nog dichter bij haar kunstliefhebbers en verzamelaars komen. Spazio Nobile geeft de voorkeur aan hoogwaardige en edele materialen en aan de schoonheid en het unieke karakter van haar artistieke keuzes. Het creëert zo een ongeziene zintuiglijke route. Een nieuw tijdperk van humanisme is een reis die zowel experiëntieel en holistisch, lichamelijk en esoterisch, als aards en kosmisch is.
Lise Coirier en Gian Giuseppe Simeone bundelden hun passie voor design en kunstgeschiedenis en openden samen een galerie in de levendige en kosmopolitische wijk van het Brugmannplein in Brussel. Daar brengen ze toegepaste hedendaagse kunst, design en fotografie met elkaar in dialoog. De verschillende disciplines zijn niet afgebakend, waardoor visuele en beeldende kunst hand in hand gaan. De galerie stimuleert de creatie van unieke stukken, beperkte edities en installaties die zowel artistiek als experimenteel zijn en combineert dit met een bijzondere fijngevoeligheid voor alles wat met natuur en mineraliteit te maken heeft. Op die manier wist ze zich de laatste vijf jaar toe te leggen op het uitwerken van haar eigen filosofie en verhaal. Spazio Nobile vertegenwoordigt een generatie opkomende en internationaal vermaarde kunstenaars, designers en fotografen, met op de voorgrond de culturen uit oost en west, in een dialoog die rijk is aan natuurlijke en vernieuwende materialen.

Praktische informatie

Deel :

Fotogalerij (16)

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Tentoonstellingen > Galerijen
Nog meer evenementen Région de Bruxelles-Capitale - Brussels Hoofdstedelijk Gewest
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 87364
Editer l'événement SEO Espace administration