Škoda 125 Years - From past to future

image - Škoda 125 Years - From past to future

Over

Deze winter maken we bij Autoworld Brussels een heuse reis door de tijd. Want ŠKODA, een van de oudste automerken ter wereld die nog steeds actief zijn, viert zijn 125e verjaardag. Hoog tijd om de geschiedenis van dit Tsjechische merk van dichtbij te ontdekken, dus!
Het belooft alvast een uitzonderlijke tentoonstelling te worden, want tussen de historische auto's staan een twaalftal exemplaren uit het ŠKODA Auto Museum in Mladá Boleslav die bij ons te gast zijn. Dat is uniek, want deze wagens komen slechts zelden buiten het museum.

Laten we beginnen bij het begin: eerst was er ... een fiets, de L&K Slavia (1899). U leest het goed: de oprichters van ŠKODA, Václav Laurin en Václav Klement, waren twee gepassioneerde fietsfans die in 1895 aan de slag gingen als fietsproducenten en fietsenmakers. Het bedrijf dat ze toen startten, zou later uitgroeien tot een internationaal befaamd automerk.
Niet verwonderlijk dus dat dit merk een hoofdsponsor van de Ronde van Frankrijk is.

Na de fietsen stapten Laurin en Klement al snel over naar motorfietsen. In 1905 volgde hun eerste auto: de Voiturette A, die gelanceerd werd met hun initialen, L&K, als merk.
Deze Voiturette A prijkt nu naast de mythische Superb (1939), Felicia Cabriolet (1961), Favorit LX (1995), Octavia en nog veel meer modellen op de tentoonstellingsruimte van Autoworld.

Sport-, race- en rallywagens zijn de ankerpunten in de geschiedenis van ŠKODA. De RS 130 Circuit (1978), de Octavia WRC en de Fabia R5 (2020) zijn slechts enkele van de modellen die ervan getuigen dat het bedrijf vanaf het begin tal van racelegenden en onvergetelijke auto's heeft geproduceerd die memorabele overwinningen hebben behaald.

Naast het historische aspect maakt ŠKODA van de gelegenheid gebruik om tijdens deze expo een mini-autosalon te organiseren. Er zijn dus een tiental wagens uit het huidige assortiment te bewonderen. En zelfs de gloednieuwe, 100 % elektrische SUV wordt er voor het allereerst in België tentoongesteld: de ENYAQ.

In totaal omvat de expo 'ŠKODA 125 YEARS - From past to future', georganiseerd met de steun van het ŠKODA Museum in Mladá Boleslav, een veertigtal auto's, talloze illustraties, archieven, filmpjes en natuurlijk ook vitrinekasten met schaalmodellen ... En dat alles in een prachtig aangeklede omgeving en een feestelijke eindejaarssfeer.

Praktische informatie

Deel :

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Tentoonstellingen > Varia
Nog meer evenementen Région de Bruxelles-Capitale - Brussels Hoofdstedelijk Gewest
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 87340
Editer l'événement SEO Espace administration