Orlando Quintet - Créations Exotiques

Concert » Klassiek / Modern / Barok / Chimes

Praktische informatie

 • Afgelast
 • Over Orlando Quintet - Créations Exotiques

  Het Orlando Quintet bestaat uit fluitiste Marieke Schneemann, hoboïste Pauline Oostenrijk, klarinettist Lars Wouters van den Oudenweijer, hoornist Ron Schaaper en fagottist Bram van Sambeek. Stuk voor stuk Nederlandse blazers die elk een indrukwekkende carrière hebben opgebouwd.

  Zo zijn ze o.m. solisten van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Residentie Orkest, het Nederlands Blazers Ensemble en The Academy of St. Martin-in-the-Fields. Ze hebben tal van belangrijke prijzen gewonnen, waaronder de Nederlandse Muziek Prijs, een Edison, de Philip Morris Kunstprijs en ze schitterden in de Gillet Oboecompetition & Gillet-Fox Bassooncompetition in de Verenigde Staten. Voorts zijn het ook hoofdvakdocenten aan de conservatoria van Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Tilburg.

  Al enige jaren werden ze afzonderlijk van elkaar uitgenodigd voor optredens tijdens het Orlando Festival (Kerkrade, Zuid-Limburg), voordat ze in 2008 besloten een kwintet te vormen en zich naar het geliefde Festival te noemen.

  De eindeloze mogelijkheden die de combinatie van vijf blaasinstrumenten – elk met zijn eigen klanknuances, articulatie en expressiemogelijkheden – biedt, en de manier waarop de musici elkaar weten te prikkelen en te inspireren, smaakt voortdurend naar meer! Met hun gebundelde klankrijkdom, virtuositeit, rijke ervaring en tomeloze energie brengen ze traditioneel én nieuw blaaskwintetrepertoire, alsmede eigenzinnige bewerkingen van grote strijkkwartetten, zinderend tot leven.

  Naar aanleiding van 10 jaar Orlando Quintet brengen ze bij CC De Ververij ‘Créations Exotiques’, een programma van wereldformaat:
  J. Françaix (1912-1997) - Blaaskwintet nr. 2 (1987)
  D. Milhaud (1892-1974) - La Création du Monde (1922/23) (Arr. Taco Kooistra)
  C. Debussy (1862-1918) - Strijkkwartet op.10 (1893) (Arr. Mark Popkin)

  © Marco Borggreve

  Opmerkingen

  Klik om te evalueren
  Nog 0 tekens vóór verzending
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen
  Meer commentaren weergeven

  Andere evenementen : Cultuurcentrum De Ververij - Zuidstraat

  Andere evenementen : Concert

  Andere evenementen : Ronse