Ria Bosman / ODE

Tentoonstelling » Galerij

Praktische informatie

 • Gratis
 • Over Ria Bosman / ODE

  Ria Bosman (BE, 1956) studeerde af aan St. Lucas Gent in 1979. Doorheen 40 jaar ontwikkelde zich een rijk oeuvre waarin kleur en vorm centraal staan. Ze onderzoekt het effect van kleuren op kleuren, uitgepuurde vormen, hun verhouding en de verschillen in lichtwerking op kleurvlakken. De monumentale hand geweven doeken uit natuurlijk vlas, waar Bosman het meest voor bekend is dienen als een canvas om kleurtonaliteit en hun verhoudingen onderling te onderzoeken. Ze zijn met grote zorg laag op laag aangebracht waardoor er een stralende diepte ontstaat waarin je als toeschouwer kan verdwijnen en tijd lijkt stil te staan. Ze hebben een universele kracht die doet denken aan Paul Klee en diens gelijken.
  De reeks kleine werken kennen hetzelfde doel. Ze roepen een gevoel op van extase en stilte, contemplatie en balans. Ze zijn per laag opgebouwd op vaak verassende dragers die mee werken in het groter geheel.

  Deze tweede solo tentoonstelling in onze gallerie is een ‘ODE’ aan het afgelopen jaar waarin de titels verwijzen naar ondermeer de pandemie, het kaartpel die de kunstenares speelde met haar overleden vader,…

  Ria Bosman had reeds solo tentoonstellingen bij Linea’81 Ghent, Gallery Avantgrade Antwerpen (BE), Villa des Roses Gent (BE), Huize Sint- Jacobus Gent (BE), Het oog Middelkerke, Centrum Netwerk Aalst, In den Bouw Kalken, Galerij C.De Vos Aalst, De Zevende Stad Damme, De Stroming Berlare, Galerij Jan Colle Gent, Galerij De Ziener Asse, Posthotel Wetteren, Huize Bonaventura, Sophie Van Assche en Domenico Tomei Gent en verschillende groepsshows in België en daarbuiten. Haar werk bevindt zich in verscheidene privé- collecties doorheen Europa.

  Gerelateerde thema's

  Opmerkingen

  Klik om te evalueren
  Nog 0 tekens vóór verzending
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen
  Meer commentaren weergeven

  Ga snel naar deze expo's die bijna aflopen

  Andere evenementen : Tentoonstelling

  Andere evenementen : Gent