Kunst & rituele ~ Tentoonstelling

Tentoonstelling » Varia

Praktische informatie

Over Kunst & rituele ~ Tentoonstelling

De kracht van objecten

Wat leren de beeldhouwwerken, maskers, kleding, opschik, amuletten, muziekinstrumenten, wierookbranders en gebedenboeken van Musée L ons? Wat was de functie van deze voorwerpen voor ze uit hun oorspronkelijke context werden gehaald en achter glas geplaatst? Hoe kunnen we hun gebruik en de levens waarmee ze in contact gekomen zijn interpreteren?

Wat al deze culturele en cultusobjecten gemeenschappelijk hebben, is dat ze op een bepaald moment in hun geschiedenis benut zijn voor rituelen die gepaard gingen met een overtuiging, met gebaren, woorden, geluiden, geuren enz. De voorwerpen kaderen dan ook in een ruimer geheel en krijgen hun betekenis binnen een bepaalde ruimte, tijd en maatschappij.

De tentoonstelling Kunst & rituelen. De kracht van objecten brengt een dialoog tot stand tussen voorwerpen uit verschillende culturen (Europa, Congo, Ladakh, Nieuw-Guinea enz.). Ze legt verbanden tussen voorwerpen en mensen, en tussen de bezoekers zelf. Laat je meevoeren door de uitstraling en schoonheid van de vele wonderlijke rituele objecten die bedoeld waren om tot rust te komen, harmonie te vinden en de zichtbare en onzichtbare wereld in evenwicht te brengen.

Photos de Kunst & rituele ~ Tentoonstelling

Opmerkingen

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór verzending
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen
Meer commentaren weergeven

Andere evenementen : Tentoonstelling

Andere evenementen : Louvain-la-Neuve

Aanbevelingen