Tentoonstelling Willy Vandersteen - Suske en Wiske

image - Tentoonstelling Willy Vandersteen - Suske en Wiske

Over

Galerie Huberty & Breyne, gelegen op het Kasteleinsplein nummer 33, 1050 Brussel, brengt een selectie originele pagina’s bij elkaar van enkele van de mooiste albums van Suske en Wiske.

Tekenaar Willy Vandersteen, door Hergé beschouwd als “de Bruegel van het beeldverhaal”, wordt hierdoor in de schijnwerpers gezet via karakteristieke verhalen waarin exotiek, hommage aan comics, Belgische avonturen, filmverwijzingen, fantasy en geschiedenis samenvloeien om entertainment op hoog niveau voor te stellen. Ze lieten meerdere generaties lezers dromen en reizen.

Deze tentoonstelling gaat door van 4 februari tot 20 maart 2021 en presenteert een 70-tal originelen uit de periode 1961-1970, een heel inspirerend decennium voor een van de pijlers van het Belgische beeldverhaal.

Om zijn werk in de kijker te zetten, selecteerden gale- riehouders Alain Huberty en Marc Breyne 72 originele pagina’s uit Vandersteens meest representatieve werk uit de jaren zestig. In deze succesvolle periode lanceerde Vandersteen verschillende andere series, maar hij schreef en tekende vooral dertig avonturen van Suske en Wiske voordat hij de reeks in 1971 aan zijn medewerker Paul Geerts overliet.

Deel :

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Tentoonstellingen > Expo's over grafische kunst
Nog meer evenementen Région de Bruxelles-Capitale - Brussels Hoofdstedelijk Gewest
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe
WEDSTRIJDEN
Doe mee aan onze wedstrijden
Ontdek de wedstrijden

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 86486
Editer l'événement SEO Espace administration