Tentoonstelling Willy Vandersteen - Suske en Wiske

Tentoonstelling » Grafische kunst

Opgelet! Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden!

Praktische informatie

 • Gratis
 • Voorbij
 • Over Tentoonstelling Willy Vandersteen - Suske en Wiske

  Galerie Huberty & Breyne, gelegen op het Kasteleinsplein nummer 33, 1050 Brussel, brengt een selectie originele pagina’s bij elkaar van enkele van de mooiste albums van Suske en Wiske.

  Tekenaar Willy Vandersteen, door Hergé beschouwd als “de Bruegel van het beeldverhaal”, wordt hierdoor in de schijnwerpers gezet via karakteristieke verhalen waarin exotiek, hommage aan comics, Belgische avonturen, filmverwijzingen, fantasy en geschiedenis samenvloeien om entertainment op hoog niveau voor te stellen. Ze lieten meerdere generaties lezers dromen en reizen.

  Deze tentoonstelling gaat door van 4 februari tot 20 maart 2021 en presenteert een 70-tal originelen uit de periode 1961-1970, een heel inspirerend decennium voor een van de pijlers van het Belgische beeldverhaal.

  Om zijn werk in de kijker te zetten, selecteerden gale- riehouders Alain Huberty en Marc Breyne 72 originele pagina’s uit Vandersteens meest representatieve werk uit de jaren zestig. In deze succesvolle periode lanceerde Vandersteen verschillende andere series, maar hij schreef en tekende vooral dertig avonturen van Suske en Wiske voordat hij de reeks in 1971 aan zijn medewerker Paul Geerts overliet.

  Gerelateerde thema's

  Opmerkingen

  Klik om te evalueren
  Nog 0 tekens vóór verzending
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen
  Meer commentaren weergeven

  Andere evenementen : Tentoonstelling

  Andere evenementen : Elsene