Gaëtan Roussel - Antoine Wielemans - ML - Les Nuits 2022

Concert » Franse lied

Opgelet! Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden!

Praktische informatie

 • Voorbij
 • Covidsafe Ticket
 • Over Gaëtan Roussel - Antoine Wielemans - ML - Les Nuits 2022

  GAËTAN ROUSSEL
  Naast zijn carrière als frontman van Louise Attaque, groeide Gaëtan Roussel ook solo uit tot een legendarische stem binnen de Franse scene. De singer-songwriter heeft intussen ongeveer alles bereikt wat er te bereiken valt. Een wereldhit heeft hij op zak met 'Je t'emmène au vent', een bekroning kreeg de Fransman in de vorm van een Victoire de la Musique, en daarnaast mocht 'ie ook samenwerkingen met Alain Bashung en Vanessa Paradis op zijn palmares schrijven. Roussel keert nu terug op het voorplan met 'On ne meurt pas (en une seule fois)', een uitzinnig nummer met een bezwerende riff en een uitgelaten refrein, dat de muzikant uitzinnig weet te brengen. In 2022 zal de artiest te zien zijn op het podium van de Chapiteau, tijdens Les Nuits Botanique.

  ANTOINE WIELEMANS
  We hoeven u niet meer voor te stellen aan Antoine Wielemans, de getalenteerde en bevlogen zanger en gitarist van Girls In Hawaii, met wie hij tussen 2003 en 2017 vijf albums opnam. Na in de begindagen van Girls In Hawaii ondergedompeld te zijn geweest in de Angelsaksische rockklanken van Nirvana, the Pixies, Pearl Jam en Radiohead, heeft de artiest de laatste tien jaar een overgang gemaakt in zijn muzikale keuzes door zich onder te dompelen in het werk van Serge Gainsbourg, terwijl hij steeds weer luistert naar platen van Mathieu Boogaerts en zich laat meeslepen in het universum van artiesten als Bertrand Belin, Albin de la Simone en Flavien Berger. Daarna bracht Antoine twee weken door in een huis in Vattetot-sur-Mer, tussen Fécamp en Etretat, om aan zijn nieuwe album te schrijven. Geschreven tijdens een specifieke periode waarin de elementen even wild als inspirerend waren, biedt Antoine Wielemans negen prachtige songs die hart en ziel raken als intieme en introspectieve ansichtkaarten op gewatteerde, luchtige, bedwelmende en omhullende melodieën. Knap en breekbaar vakmanschap, delicaat en rijp, verbluffend en sprankelend, dat we nu al graag op het podium willen ontdekken.

  ML
  ML, dat is heel kort voor Maria-Laetitia (Mattern), gewezen zangeres bij Sonnfjord en artieste aan de start van een veelbelovende solocarrière. Dit keer doet ze het in het Frans, met de hulp van producer Sage (Clara Luciana) en geflankeerd door Flore Benguigui (zangeres van L'Impératrice). De verwachtingen zijn groot.

  Photos de Gaëtan Roussel - Antoine Wielemans - ML - Les Nuits 2022

  Gerelateerde thema's

  Opmerkingen

  Klik om te evalueren
  Nog 0 tekens vóór verzending
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen
  Meer commentaren weergeven

  Niet te missen aankomende concerten

  Andere evenementen : Le Botanique

  Andere evenementen : Concert

  Andere evenementen : Sint-Joost-ten-Node

  Aanbevelingen