Denicolai & Provoost | Hello, Are we in the show? (comment voir la même autre chose)

Tentoonstelling » Museum

Opgelet! Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden!

Praktische informatie

 • Voorbij
 • Over Denicolai & Provoost | Hello, Are we in the show? (comment voir la même autre chose)

  Ruim twintig jaar werken Simona Denicolai (°1972, Milaan, Italië) en Ivo Provoost (°1974, Diksmuide, België) als kunstenaarsduo aan een multidisciplinaire praktijk die ons gewoontedenken en routinegedrag probeert te verstoren. Via protocollen en scenario’s, die ze met veel aandacht voor de eigenheid van een plek uitschrijven, betrekken ze mensen, objecten en verhalen als ‘medewerkers’ bij het artistieke proces. De uitwisselingen die zo ontstaan zijn ingebed in een lokale realiteit, maar raken ook aan universele thema’s zoals burgerschap, identiteit en solidariteit.

  Hun procesmatige werkwijze benoemen ze als ‘sculpturale actie’ en omvat handelingen die bestaande elementen van hun vertrouwde context loskoppelen, herschikken of verbinden tot nieuwe vormen. Ze vinden hun neerslag in uiteenlopende vormen zoals performances, videowerk, installaties, modellen en studies, die allen betekenis putten uit de invulling van kunst als een actief begrip.

  De tentoonstelling biedt een uitgebreid overzicht van het werk van Denicolai & Provoost en verzorgt de eerste museumpresentatie van hun recente animatiefilm ‘HELLO, ARE WE IN THE SHOW?’ (2019). De film is een co-productie met S.M.A.K. en werd voor de gelegenheid omgebouwd tot een indrukwekkende installatie.

  Opmerkingen

  Klik om te evalueren
  Nog 0 tekens vóór verzending
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen
  Meer commentaren weergeven

  Andere evenementen : Tentoonstelling

  Andere evenementen : Gent

  Aanbevelingen