Jawa Manla eert Fairouz, Heartbeat Vrouwendag

image - Jawa Manla eert Fairouz, Heartbeat Vrouwendag

Over

Jawa Manla (Aleppo, 1996) is een oedspeelster en zangeres uit Syrië die de Arabische muziek diep in haar hart meedraagt. Ze liet zich al op heel jonge leeftijd inspirerern door de bekende stemmen uit de Arabische wereld.
Ze heeft een bijzondere voorliefde voor Fairouz (Libanon, 1933), een van de grootste zangeressen uit de recente Arabische muziekgeschiedenis. Fairouz heeft net als haar generatiegenotes Oum Kalthoum, Asmahan en Warda de stem van de Arabische vrouw een prominente plek gegeven op het wereldtoneel. Samen met tientallen miljoenen fans raken musici, zangers en dichters niet uitgesproken over de impact van deze stemmen op de muziek en maatschappij.

Jawa Manla eert met haar prachtige stem en verfijnde oedspel het repertoire van Fairouz. Onder begeleiding van het Amsterdams Andalusisch Orkest maakt Jawa een reis door het repertoire van deze grande dame van de Arabische muziek. Ze brengt een uitgebalanceerde muzikale variëtiteit van Westerse muzikale invloeden, Oosterse instrumenten met ragfijne solo improvisaties en adembenemende zang.

Ga mee op reis en geniet vanuit je living thuis van deze unieke livestream ter gelegenheid van 'Internationale Vrouwendag' (08/03).

Muziek: Amsterdams Andalusisch Orkest
Arrangement: Abderrahim Semlali en Jawa Manla
Opnamelocatie: Meervaart (Amsterdam)
Partners: De Centrale (Gent), Arenberg Schouwburg (Antwerpen) en Meervaart
Met dank aan: Amsterdams Fonds voor de Kunst, Fonds Podiumkunsten en Prins Bernhard Cultuurfonds


Praktisch
- maandag 08 maart 2021
- 20:30
- gratis log in mits reserveren
Zelfs in Corona-tijden proberen we wat aan klantenbinding te doen, ook al is het op een heel veilige afstand. Daarom werken we voor een aantal gratis concerten met een online registratieformulier. U registreert en wij bezorgen u op tijd de YouTube livestreamlink waarmee u het concert kan volgen. Kort voor de start van het concert wordt deze link sowieso publiek gemaakt waardoor ook late beslissers vlot binnen geraken.

Deel :

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Lezingen / Debatten > Varia
Nog meer evenementen Hainaut
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe
WEDSTRIJDEN
Doe mee aan onze wedstrijden
Ontdek de wedstrijden

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 85983
Editer l'événement SEO Espace administration