Napoléon, au-delà du mythe

Tentoonstelling » Varia

Praktische informatie

Over Napoléon, au-delà du mythe

Van 3 april 2021 tot 9 januari 2022, nodigt Europa Expo u uit om deze buitengewone persoonlijkheid te ontmoeten in het station van Luik-Guillemins, als
onderdeel van de tweehonderdste verjaardag van Napoleons dood.
Met een indrukwekkend decor van bijna 3.000 m2 wordt de tentoonstelling ‘Napoleon, voorbij de mythe’ de grootste Belgische tentoonstelling die in het kader van deze tweehonderdste verjaardag wordt georganiseerd. In een ruimte die groter is dan die bij de tentoonstelling over Toetanchamon, toont de tentoonstelling ‘Napoleon, voorbij de mythe’ de belangrijkste gebeurtenissen die de populaire voorstellingen van de figuur Napoleon vormden, die twee eeuwen na zijn dood nog steeds een stempel op ons dagelijks leven drukt.

De benadering van deze nieuwe tentoonstelling is verre van een verheerlijkte weergave van het personage, maar streeft ernaar objectief en kritisch te zijn.
Gesteund door verschillende historici, onder leiding van professor Philippe Raxhon van de Universiteit van Luik en onder de hoede van de Fondation
Napoléon, zorgt de tentoonstelling ervoor dat men, genuanceerd door talrijke historische studies, niet opnieuw in de val loopt van het op een voetstuk plaatsen van Napoleon.

ONLINE TICKETS EN INFORMATIE:
www.europaexpo.be
Groepsreserveringen en rondleidingen (onder voorbehoud van de gezondheidsbeperkingen): 04224 49 38

Gerelateerde thema's

Opmerkingen

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór verzending
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen
Meer commentaren weergeven

Luik: een hartelijke stad met bruisende folklore

Andere evenementen : Tentoonstelling

Andere evenementen : Luik

Aanbevelingen