image - Olympisch Kunstenparcours

Over

Vijf talentvolle kunstenaars laten zich inspireren door het eeuwfeest van de Antwerpse Olympiade. Ze maken van het Kiel hun speelterrein en nodigen iedereen uit om deel te nemen aan hun werk. Samen vormen hun creaties een prikkelend Kunstenparcours door de wijk.
Ga op stap en ontdek de bijzondere realisaties van An Onghena, Sara Greet Gilis, Josja De Vree, Matthijs De Block en Vincen Beeckman. 
De kunstenaars tonen hun werk in opeenvolgende fases en uiteenlopende locaties op het Kiel, tussen oktober '21 en mei '22.

Hier vind je een handig plan met de kunstwerken die je nu kan ontdekken: https://assets.antwerpen.be/srv/assets/api/download/e3b04f30-d2b0-415b-9894-e0553118b06f/Kunstenparcours_OS2020_Kiel_plan_202010.pdf
Je kan het plan ook vinden in bib Kielpark (Wittestraat 10).

Tijdens de Olympische Spelen van 1920 werden niet alleen de winnaars van de sportcompetities gehuldigd. Er werden in Antwerpen ook medailles uitgereikt voor kunst, met prijzen voor muziek, schilderen, literatuur en beeldhouwkunst. Zo was de Antwerpse schilder-illustrator Alfred Ost één van de winnaars. Met de feestelijke herdenking van 100 jaar Olympische Spelen wordt deze traditie nieuw leven ingeblazen. Jonge kunstenaars gaan aan de slag met het olympisch erfgoed en geven het een hedendaagse interpretatie.

Het Kunstenparcours is een project van het district Antwerpen in samenwerking met Fotomuseum Antwerpen en Sint-Lucas. Met dank aan Koninklijke Beerschot Voetbalclub Antwerpen en Beerschot Atletiekclub.

Deel :

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Andere evenementen Evenementen voor kinderen > Expo voor kinderen

Nog meer evenementen Evenementen voor kinderen > Expo voor kinderen

Andere evenementen Antwerpen

Nog meer evenementen Antwerpen
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe
WEDSTRIJDEN
Doe mee aan onze wedstrijden
Ontdek de wedstrijden

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 85751
Editer l'événement SEO Espace administration