Het geheim van Mercator, zoektocht

image - Het geheim van Mercator, zoektocht

Over

Wat doet een vergeten Leuvenaar vier eeuwen geleden in Siberië? Waarom zijn er volgens een Leuvense kaart pygmeeën op de Noordpool? En wie in hemelsnaam heeft de Kleine IJstijd uitgenodigd? Gerard Mercator schreef ons een raadselachtige brief. Maak een mysterieuze speurtocht door Leuven en beleef een wonderlijke tijdreis.

In een Leuvens archief werd een verloren gewaande oude atlas teruggevonden. Leuk, zou je denken, maar toch ook niet zo bijzonder. Ware het niet dat erin een brief gevouwen zat, ondertekend door ene ... Geeraert Mercator...  Eén van de grootste wetenschappers aller tijden!

In 1530, op zijn achttiende, wordt hij als 'pauper' of arme student, ingeschreven aan de Leuvense universiteit. Maar snel blijkt dat hij veel in zijn mars heeft. Al tijdens zijn leven zal hij beroemd worden als geograaf en maker van wereldbollen, landkaarten en atlassen. Na zijn studies woont en werkt Mercator nog een kleine twintig jaar in deze stad, daarna zoekt hij andere oorden op. 
 
De brief van zijn hand die in april 2017 als bij wonder werd gevonden, is mysterieus, en leidt Leuven rond. Mercator schrijft over plaatsen en gebouwen in de stad, over zijn gezin en over ontmoetingen met collega geleerden en andere opmerkelijke figuren. Hij schrijft over alledaagse wetenswaardigheden maar evenzeer over spectaculaire gebeurtenissen. 

Maar wat wil hij je echt vertellen?

VAST AANBOD
dinsdag tot en met zaterdag starten tussen 10u en 15u
10 euro p.p. | 6 euro p.p. voor 10-15 jarigen
start aan het infokantoor van Toerisme Leuven, Naamsestraat 3 (zijkant stadhuis Grote Markt)
inschrijven via hello@leuvenleisure.com

GROEPEN
op maat, alle dagen en tijdstippen mogelijk
alle info

Deel :

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Diverse Activiteiten > Buitenactiviteiten
Nog meer evenementen Vlaams-Brabant
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 45044
Editer l'événement SEO Espace administration