Het geheim van Mercator, zoektocht

Diverse Activiteiten » Buiten Activiteiten

Praktische informatie

Over Het geheim van Mercator, zoektocht

Wat doet een vergeten Leuvenaar vier eeuwen geleden in Siberië? Waarom zijn er volgens een Leuvense kaart pygmeeën op de Noordpool? En wie in hemelsnaam heeft de Kleine IJstijd uitgenodigd? Gerard Mercator schreef ons een raadselachtige brief. Maak een mysterieuze speurtocht door Leuven en beleef een wonderlijke tijdreis.

In een Leuvens archief werd een verloren gewaande oude atlas teruggevonden. Leuk, zou je denken, maar toch ook niet zo bijzonder. Ware het niet dat erin een brief gevouwen zat, ondertekend door ene ... Geeraert Mercator...  Eén van de grootste wetenschappers aller tijden!

In 1530, op zijn achttiende, wordt hij als 'pauper' of arme student, ingeschreven aan de Leuvense universiteit. Maar snel blijkt dat hij veel in zijn mars heeft. Al tijdens zijn leven zal hij beroemd worden als geograaf en maker van wereldbollen, landkaarten en atlassen. Na zijn studies woont en werkt Mercator nog een kleine twintig jaar in deze stad, daarna zoekt hij andere oorden op. 
 
De brief van zijn hand die in april 2017 als bij wonder werd gevonden, is mysterieus, en leidt Leuven rond. Mercator schrijft over plaatsen en gebouwen in de stad, over zijn gezin en over ontmoetingen met collega geleerden en andere opmerkelijke figuren. Hij schrijft over alledaagse wetenswaardigheden maar evenzeer over spectaculaire gebeurtenissen. 

Maar wat wil hij je echt vertellen?

VAST AANBOD
dinsdag tot en met zaterdag starten tussen 10u en 15u
10 euro p.p. | 6 euro p.p. voor 10-15 jarigen
start aan het infokantoor van Toerisme Leuven, Naamsestraat 3 (zijkant stadhuis Grote Markt)
inschrijven via hello@leuvenleisure.com

GROEPEN
op maat, alle dagen en tijdstippen mogelijk
alle info

Opmerkingen

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór verzending
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen
Meer commentaren weergeven

Andere evenementen : Diverse Activiteiten

Andere evenementen : Leuven