image - United Comics of Belgium

Over United Comics of Belgium

Het Stripmuseum, dat een tentoonstelling over de hedendaagse stripscène wilde maken, gaf hiervoor "carte blanche" aan twee auteursverenigingen: AKA (AKAdemie van Belgische Stripauteurs) en ABDIL (Auteur.e.s de Bande Dessinée et d'Illustration Réuni.e.s). Het doel? Een zo representatief mogelijk beeld schetsen van de stripcreatie in 2020!

United Comics of Belgium verzamelt het werk van 27 auteurs (m/v/x), die behoren tot verschillende generaties, genres, stijlen en gemeenschappen. Elke kunstenaar presenteert een actueel project uit 2020, of het nu gaat om work in progress, een project dat nog dit jaar wordt gepubliceerd of een zijproject dat parallel loopt aan zijn of haar meer bekende traditionele werk.

De gepresenteerde werken zijn niet alleen ongezien en actueel, maar ook meervoudig en gevarieerd: verwacht u naast tal van werken op papier aan installaties, digitale werken, sculpturen en zelfs borduurwerk.

De tentoonstelling, een spiegel van de Belgische strip in 2020, wil een momentopname zijn van de creatie – borrelend, divers en veelvormig, chaotisch en vol tegenstrijdigheden, vernieuwend, beloftevol, creatief, artistiek, rijk, gevarieerd en opmerkelijk!

United Comics of Belgium nodigt bezoekers uit om de vele facetten van het Belgische stripverhaal te ontdekken, met mekaar te confronteren en in vraag te stellen.


Curatoren: Johan De Moor, Olivier Grenson, Marc Hardy, Exaheva, Noémie Marsily, Mobidic, Séraphine, Judith Vanistendael en Jana Vasiljevic.

Deel :

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Andere evenementen Tentoonstellingen > Expo's over grafische kunst

Nog meer evenementen Tentoonstellingen > Expo's over grafische kunst

Andere evenementen Région de Bruxelles-Capitale - Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Nog meer evenementen Région de Bruxelles-Capitale - Brussels Hoofdstedelijk Gewest
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe
WEDSTRIJDEN
Doe mee aan onze wedstrijden
Ontdek de wedstrijden

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 80311
Editer l'événement SEO Espace administration