image - Capitalithothèque

Over

De Capitalithothèque is een installatie in progress dat tracht ’perforalithische’ praktijken te ontwikkelen, die knabbelt aan turbokapitalische facade architectuur. In haar huidige vorm is de Capitalithothèque een verzameling van minerale puinresten afkomstig van verschillende financiële instellingen in Brussel.

De presentatie in de etalage van Constant is een portret van de Noordwijk in de vorm van een gedocumenteerde verzameling stenen.
Het is een prototype voor een archief dat op een participatieve manier zou kunnen groeien. De kettingen, ringen en badges die worden gepresenteerd kunnen worden gedragen als een vorm van antikapitalistisch protest dat actief aan haar afbrokkeling bijdraagt.

Een Capitolitothèque kan vele dingen zijn. Voorlopig bestaat het werk uit capitarcheologisch veldwerk, brokken maken, en not for profit juweelcreatie. Volgens de logica van de term ’Capitalocene’, die werd uitgevonden als een ’lelijk woord voor de lelijke praktijk’ van het kapitalisme dat de planeet verwoest, is Capitalithothèque geïnteresseerd in het in het leven namen van nieuwe praktijken. Die kunnen best vreugdevol zijn.

Op vrijdag 16 april, tussen 12:00 en 18:00, zal Peter Westenberg het project toelichten en een brainstorm / workshop leiden waarin we toekomstmogelijkheden zullen verkennen. Er zijn 5 sessies van een uur, elk voor 3 personen. We werken op de stoep voor het kantoor van Constant. Als je een zelf-geoogste Capitalitho mee kunt nemen is dat erg fijn, maar niet noodzakelijk.
Als je mee wilt doen, schrijf je dan hier in voor een slot:
https://pad.constantvzw.org/p/Capitalithotheque

Deel :

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Tentoonstellingen > Verschillende technieken
Nog meer evenementen Région de Bruxelles-Capitale - Brussels Hoofdstedelijk Gewest
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe
WEDSTRIJDEN
Doe mee aan onze wedstrijden
Ontdek de wedstrijden

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 85130
Editer l'événement SEO Espace administration