Opgelet! Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden!

Praktische informatie

 • Gratis
 • Voorbij
 • Over Capitalithothèque

  De Capitalithothèque is een installatie in progress dat tracht ’perforalithische’ praktijken te ontwikkelen, die knabbelt aan turbokapitalische facade architectuur. In haar huidige vorm is de Capitalithothèque een verzameling van minerale puinresten afkomstig van verschillende financiële instellingen in Brussel.

  De presentatie in de etalage van Constant is een portret van de Noordwijk in de vorm van een gedocumenteerde verzameling stenen.
  Het is een prototype voor een archief dat op een participatieve manier zou kunnen groeien. De kettingen, ringen en badges die worden gepresenteerd kunnen worden gedragen als een vorm van antikapitalistisch protest dat actief aan haar afbrokkeling bijdraagt.

  Een Capitolitothèque kan vele dingen zijn. Voorlopig bestaat het werk uit capitarcheologisch veldwerk, brokken maken, en not for profit juweelcreatie. Volgens de logica van de term ’Capitalocene’, die werd uitgevonden als een ’lelijk woord voor de lelijke praktijk’ van het kapitalisme dat de planeet verwoest, is Capitalithothèque geïnteresseerd in het in het leven namen van nieuwe praktijken. Die kunnen best vreugdevol zijn.

  Op vrijdag 16 april, tussen 12:00 en 18:00, zal Peter Westenberg het project toelichten en een brainstorm / workshop leiden waarin we toekomstmogelijkheden zullen verkennen. Er zijn 5 sessies van een uur, elk voor 3 personen. We werken op de stoep voor het kantoor van Constant. Als je een zelf-geoogste Capitalitho mee kunt nemen is dat erg fijn, maar niet noodzakelijk.
  Als je mee wilt doen, schrijf je dan hier in voor een slot:
  https://pad.constantvzw.org/p/Capitalithotheque

  Gerelateerde thema's

  Opmerkingen

  Klik om te evalueren
  Nog 0 tekens vóór verzending
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen
  Meer commentaren weergeven

  De meest boeiende gratis tentoonstellingen

  Andere evenementen : Tentoonstelling

  Andere evenementen : Sint-Gillis

  Aanbevelingen