Van Peking tot Hankow: een Belgisch avontuur in China

image - Van Peking tot Hankow: een Belgisch avontuur in China

Over

Spoor van 7 mei tot en met 10 oktober mee van Train World tot Peking en ontdek een buitengewoon Belgisch verhaal in China.
Met deze tentoonstelling herbeleef je het onbekende, maar daarom niet minder indrukwekkende verhaal van de bouw van de Chinese spoorlijn Peking – Hankow die in het begin van de 20e eeuw het noorden en het zuiden van het land met elkaar verbond.

Gedurende 7 jaar werkten er maar liefst zo’n 50.000 mensen aan deze gigantische onderneming. Dit titanenwerk was het resultaat van een samenwerking tussen ingenieurs, technici en arbeiders, maar ook tussen westerse en Chinese diplomaten en investeerders. Niemand minder dan de Belgische ingenieur Jean Jadot, toen 37 jaar, stond aan het hoofd van dat project en moest dit in goede banen leiden.

Naast dit historische avontuur presenteert de tentoonstelling ook de wonderlijke ontwikkeling van de spoorwegen in het hedendaagse China, aan de hand van zijn hogesnelheidsnetwerk.

Deze tentoonstelling krijgt tegelijk een eigentijdse, artistieke toets door originele tekeningen rond het thema van de constructie van de lijn Peking-Hankow, waar kunstenaars Li Kunwu (China) en François Schuiten (België) samen aan werkten. Ook ander werk van Li Kunwu, geïnspireerd door het Chinese spoorweguniversum, verrijkt de tentoonstelling op een unieke manier.

Enkele sleutelfiguren van deze expo vertellen via levensgrote sprekende poppen hun boeiende verhaal die je meevoeren naar de tijd van toen waardoor je dit ongelofelijke avontuur opnieuw beleeft.

Reis met deze expo af naar het Chinese Middenrijk en verken nieuwe horizonten.

Deel :

Fotogalerij (1)

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Tentoonstellingen > Varia
Nog meer evenementen Région de Bruxelles-Capitale - Brussels Hoofdstedelijk Gewest
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 84566
Editer l'événement SEO Espace administration