Tareq Alsayed Yahya (ud, Syria) - LiveStream

image - Tareq Alsayed Yahya (ud, Syria) - LiveStream

Over

Muziekpublique hoopte om vanaf april opnieuw live concerten met publiek te kunnen organiseren, maar de omstandigheden laten dit helaas niet toe. Om de muzieksector toch te ondersteunen en muziek tot bij ons publiek te brengen, kwamen wij met het volgende idee: the solo challenge. Tot eind april geven we het podium aan artiesten voor solo-optredens van 30 minuten die je kan bekijken via een livestream.

Tarek Alsayed is een muzikant uit Syrië die sinds 2013 in België woont en werkt als een oud-speler en leraar van oosterse muziek en oud. Tarek werd geboren in Syrië in 1978, studeerde oud en muziek in de stad Aleppo en gaf vervolgens les in de muziekscholen van Aleppo tot 2013. Sinds 2016 doceert hij aan de muziekacademie van Sint-Niklaas.

Tarek is lid van verscheidene ensembles en werkt mee aan talrijke projecten. In Syrië speelde hij met Nawa-band (oosterse en sufimuziek), Mayada Bselis-groep (moderne oosterse muziek), Dopamine band (Jazz) en Ramal band (oosterse muziek). In Frankrijk werkte hij mee aan het Oración-project van de Fondation Royaumont. In België speelde hij samen met Tamino, Violet, La Barracca (exodus), Johan Petit (Bang & Wat gebeurt) en nam deel aan projecten als Jiraan en Absence. Daarnaast is hij artistiek leider van het Wajd-ensemble, een ensemble voor oosterse en sufi-muziek en is hij lid van Refa.

Deel :

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Concerten > Wereldmuziek / Traditionele muziek
Nog meer evenementen Région de Bruxelles-Capitale - Brussels Hoofdstedelijk Gewest
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 84980
Editer l'événement SEO Espace administration